Sudbine

LJUBAV KOJA I DALJE ŽIVI Sjećanje na Vanesu i Kobija od prije 20 godina (FOTO)

Tragično preminuli košarkaš Kobi Brajant iza sebe je ostavio suprugu Vanesu i tri kćerke, nakon što je  poginuo u helikopterskoj nesreći u Kaliforniji, s kojim je bila i njegova 13-godišnja kćerka.

LJUBAV KOJA I DALJE ŽIVI Sjećanje na Vanesu i Kobija od prije 20 godina (FOTO)
FOTO: VANESSABRYANT/INSTAGRAM/SCREENSHOT

Iako je ljubavna priča košarkaša i njegove supruge Vanese tragično završila, imali su gotovo pa filmsku romansu.

Upoznali su se u novembru 1999. godine, kada je Kobi imao 21 godinu, a Vanesa 17.

Vjerili su se samo šest mjeseci nakon upoznavanja, a vjenčali 2001. godine.

Pročitajte još

U braku su dobili četiri kćerke, Nataliju, Gianu, Bianku i najmlađu Kapri koja je rođena u junu prošle godine, prenosi Azra.

Par je prošao kroz nekoliko kriza, ipak sve su uspjeli prebroditi. Naime, 2011. godine Vanesa je podnijela zahtjev za razvod od košarkaša zbog “nepomirljivih razlika”, ali 2013. su ga povukli jer su odlučili raditi na svom odnosu. Vanesa je 2005. imala spontani pobačaj, dok je godinu ranije protiv Kobija podignuta optužba za silovanje, ali odbačena je jer žena koja ga je optužila nije nastavila s tužbom.

Košarkaš je u novembru prošle godine posvetio emotivnu objavu supruzi na Instagramu: “Na današnji dan prije 20 godina upoznao sam moju najbolju prijateljicu, moju kraljicu. Večeras sam je odlučio odvesti na spoj u Diznilend kako bismo proslavili kao u stara vremena, prije četiri princeze. Volim te, mamasita, zauvijek”.

Samo nekoliko dana prije smrti Kobi je otkrio tajnu svog skladnog braka s Vanesom. Pojasnio je da je istrajnost u tome da uspiju kao par držala njihovu porodicu na okupu, ali i da su usponi i padovi bitna stavka svake veze.

– To je čar svega. Istrajali smo u tome da naš brak uspije i da pređemo preko svih loših stvari i uspjeli smo – rekao je košarkaš.

U novembru ove godine navršiće se tačno 21. godina od prvog susreta Vanese i Kobi Brajanta.