Društvo

Ljubavna priča roditelja banjalučkih četvorki: Za 6 godina braka stekli 5 sinova

Milana i Nemanja Petrović su mladi bračni par koji imaju po 28 godina, iz Banjaluke su, žive u Sloveniji i za šest godina braka stekli su petoricu sinova! Mama Milana je prirodnim putem začela i 14. januara ove zime rodila četvoricu sinova koji su dobili imena po apostolima Mateji, Marku, Luki i Jovanu.

Bebe Matej Marko Luka i Jovan Petrović
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

 Suprug i ja se poznajemo još od srednje škole, od 2010. godine. Išli smo zajedno u školu, zabavljali se, a onda i venčali 2018. Dobili smo sina Konstantina, koji sada ima pet godina, i želeli smo još dece. Bog mi je dao da ostanem u drugom stanju, ali nismo ni sanjali da ću roditi četvorke. Kada sam otišla na prvi pregled kod lekara, rekli su mi da nosim blizance. I to je bilo iznenađenje za mene – priča mama Milana.

Na drugom pregledu lekari su joj rekli da nosi trojke, pa se još više šokirala, a tek na trećem pregledu je saznala na nosi četiri bebe

-Ja u šoku, ljekari takođe. Savetovali su mi dva najbolja kliničko-bolnička centra u regionu te sam odabrala da vodim trudnoću u Ljubljani, jer moj suprug radi u Sloveniji. Kada sam došla u Sloveniju, lekari su mi predočili rizike trudnoće i posledice. Trudnoća je ocenjena kao visokorizična – priča Milana.

 Uplašila se, ali je, kaže, imala ogromnu podršku supruga, porodice, ljekara, koji su je sve vrijeme bodrili.

-Sve vreme smo vjerovali da će sve biti kako treba. Kako je trudnoća odmicala, nije bilo komplikacija, sve je išlo svojim tokom, dosta mirno, jer sam bila u pravim rukama – priča Milana.

Ipak, u 23. nedjelji trudnoće morala je u bolnicu, radi sigurnosti.

– Otada sam skoro dva mjeseca ležala u bolnici, nalazi su mi se tamo poboljšali i bilo mi je i bolje jer nisam tako često putovala od kuće do Ljubljane. Termin mi je bio 17. januar, ali 14. sam dobila kontrakcije. Doktorka je rekla da je vreme za porođaj. Carskim rezom sa spinalnom anestezijom sam rodila četiri dečaka- priča Milana.

porodica petrović koja je dobila ćetvorke
FOTO: RTRS/YOUTUBE/SCREENSHOT
porodica petrović koja je dobila ćetvorke
FOTO: RTRS/YOUTUBE/SCREENSHOT
porodica petrović koja je dobila ćetvorke
FOTO: RTRS/YOUTUBE/SCREENSHOT
četvorke bebe
FOTO: UKC LJUBLJANA/FACEBOOK /SCREENSHOT

Sve je trajalo oko sat, sat i po vremena. Ljekari su bili oduševljeni, odmah su se oko mene okupili pedijatri i svi du dolazili da ih vide. Odmah sam ih videla, osećanja su bila pomešana, neopisiva sreća, strah, neizvesnost, a onda sam osetila olakšanje kada je lekar rekao da su bebe dobro.

Naša sagovornica kaže da je jedna beba imala kilogram i 50 grama, druga kilogram i 230 grama, treća kilogram i 430 grama i četvrta kilogram i 45 grama.

– Dok sam bila trudna, sa suprugom sam jednom prilikom išla do manastira Krka u Hrvatskoj. Tada smo rekli da nosim četiri dečaka i monah nam je dao blagoslov da nam deca nose imena po četiri apostola. Nama su se ona najviše svidela, a i smatramo da je vera, pored nade, najbitnija za čoveka.

– Osećaj videti ih je bio neprocjenjiv, ponovo sam se rodila, bol nisam osećala. Ponosni tata je sve vrijeme bio tu u bolnici. Nakon toga prošlo je oko 15 dana i ja sam izašla iz bolnice, a mališani su još uvek u inkubatoru – priča Milana za Kurir.

Dva puta dnevno odlazimo da ih vidimo. Lekari kažu da dobro napreduju i da će verovatno do kraja februara biti u inkubatoru. Kod kuće smo imali slavlje u krugu porodice, a kada dođemo u dom sa četiri nova člana, tada ćemo proslaviti naveliko- navodi sretna mama.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu