Zabava

"LJUDI, NOSITE MASKE" Gitarista Leksinton benda objasnio kako su se borili sa koronom

Dva muzičara “Leksington benda” su imala koronu, kao i njihov menadžer i jedan tehničar, otkriva za Blic gitarista Miloš Vuksanović.

"LJUDI, NOSITE MASKE" Gitarista Leksinton benda objasnio kako su se borili sa koronom
Foto: Vlada Šporčić/RAS Srbija

Nakon što se pojavila vijest da je cijeli Lexington bend zaražen korona virusom nakon konceta u Novom Pazaru, gitarista sastava Miloš Vuksanović odlučio je da ispriča šta se tačno dogodilo i da li je istina da je cijeli bend zaražen.

Nije istina da je cijeli bend zaražen. Od muzičara samo smo ja i Darko klavijaturista zaraženi. Naša cijela ekipa broji mnoge ljude, ali od muzičara je to samo nas dvoje. Od ostale ekipe koja broji ukupno nas deset još je naš menadžer Bor zaražen i jedan tehničar, koji nije ni putovao sa nama u Novi Pazar – navodi Miloš.

On dodaje da ne može da tvrdi gdje su pokupili virus jer su prije dvije nedjelje imali nekoliko nastupa.

– Ja nisam nikad rekao da smo se zarazili u Novom Pazaru, prvenstveno što smo u to vrijeme imali još bar tri koncerta u Topoli, Priboju i Beogradu. Takođe sam ja bio vrlo mobilan, šetao sam po Beogradu, išao na piće, u prodavnicu i ne mogu da tvrdim i budem siguran gdje sam tačno pokupio virus – istakao je on.

View this post on Instagram

Imam Koronu. Sad vec mozda i ne, pre 10ak dana sam radio test, koji je pokazao da sam pozitivan na covid 19! Na moju veliku srecu osecam se odlicno, prosao sam sa blagim simptomima(bol u grlu i gubitak cula mirisa i ukusa), temperaturu sam imao samo 1 noc. Na zalost, mnogi moji drugari, nisu prosli kao ja. Neki su u bolnici, a neki kod svoje kuce lece upale pluca!!! Poenta price jeste, da sam se zarazio samo iz sopstvene neodgovornosti i maltene svesno! Znao sam da nema sanse da se ne zarazim, uz tempo koji sam imao tih dana i nacinom na koji sam bio u kontaktu sa okolinom. Svestan situacije, distancirao sam se tih dana od roditelja i svih za koje sam smatrao da ne bi bilo dobro da se zaraze. Svi su krivi donekle i drzava i sistem i izbori i klubovi i koncerti i utakmice, a ujedno i niko nije kriv! Najveca odgovornost je na nama samima. Ako pored svih edukacija i apela u proteklih 3 meseca iz svih medija, kako domacih, tako i stranih…kako se prenosi covid.. to nama nije jasno, onda smo zaista samo sami mi krivi! Budite odgovorni, perite ruke non stop i uvek nosite gel ili dezinfikaciono sredstvo, ne cmačite se sa svima zivima, drzite distancu i pod broj 1 NOSITE MASKU u zatvorenom prostoru i onda kada smatrate da ste u neposrednoj blizini sa drugim ljudima! Mnogo je lakse da se prilagodimo, nego da nas zatvaraju!!! #nijesramotanositimasku

A post shared by Milos Vuksanovic (@ksavu000) on

On navodi da su se izolovali čim su osjetili simptome.

– Kada smo osjetili prve simptome prije dvije nedjelje, Darko i ja, ali i cijeli bend smo se izolovali odmah. Dobili smo blagu temperaturu i odmah smo se testirali. Nakon toga sam dobio odgovorajaću terapiju od doktora, i jako je bitno da niko ne uzima na svoju ruku lijekove ili bilo šta već da se konsultuje sa ljekarom – objašnjava Vuksanović i dodaje da se sada osjeća dobro i da je negativan na virus.

Pročitajte još

– O svojoj situaciji sam krenuo da pričam prvenstveno da bih apelovao na ljude da nose maske i paze na sebe i druge. Da shvate da nije sramota nositi masku, već da moraju da budu odgovorni, to je najbitnije u cijeloj priči.

Frontmen grupe Lexington, Bojan Vasković, takođe je preležao virus korona još u aprilu mjesecu, kada je sa cijelom porodicom bio u izolaciji mjesec ipo dana nakon čega je otputovao na planinu kako bi deca i on i supruga Aleksandra bili na svežem vazduhu.