Društvo

Lončar oštro o korona žurkama: Vi sjedite na Kopaoniku, a mi da razmišljamo kako da OSTANETE ŽIVI

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar naveo je da neodgovona okupljanja kojima se krše epidemiološke mjere sve više pune bolnice po Srbiji.

Lončar oštro o korona žurkama: Vi sjedite na Kopaoniku, a mi da razmišljamo kako da OSTANETE ŽIVI
FOTO: DRAGAN KUJUNDŽIĆ/TANJUG

Lončar je komentarisao na tv Pink sve veća i sve masovnija okupljanja ljudi na srpskim planinama, ali i na žurkama, čime se krše epidemijske mjere, a broj zaraženih korona virusom ne opada.

– Onda kukaju što sad mjere, pa ljudi, objasnite šta hoćete. Kako budemo radili, tako će nam i biti. Ako neko misli da ćemo da se ponašamo tako i da se igramo mačke i miša, nećemo. Ovo što ste uradili organizovanjem žurki, zbog toga će nam biti punije i punije bolnice, za desetine, možda i stotine ljudi. Jurimo gore ljude po planinama, po Kopaoniku. Vi sjedite na planini, a mi smo ovde za vas da razmišljamo o vašoj vakcinaciji kad se budete vratili. Zdravstveni radnici čine sve da se vi ne razbolite, da budete zdravi i živi.

Podsjetimo, prije dva dana organizovana je žurka na Tašu na kojoj je bilo oko 700 ljudi. Komunalna milicija i juče je rasturala korona žurke po Beogradu. Na jednoj je bilo oko 400 ljudi, piše Blic.

Za vikend su na naplatnim rampama zabeležene nevjerovatne gužve jer su se svi uputili ka ski centrima.

Prihvati notifikacije