Gradovi

Lopare: Kroz projekat „Majevički vjesnici mira“ do pomirenja (FOTO)

Kroz projekat „Majevički vjesnici mira“ u Centru za kulturu i informisanje u Loparama realizovane su prve dvije aktivnosti.

Lopare: Kroz projekat „Majevički vjesnici mira“ do pomirenja (FOTO)
FOTO: ŽELJKO BOŽIĆ/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Risto Lujić, koordinator, rekao je da projekat „Majevički vjesnici mira“ okuplja mlade ljude iz Lopara i Teočaka koji kroz zajedničke aktivnosti promovišu pomirenje i povjerenje, a realizuje se uz podršku projekta PRO- Budućnost.

PRO-Budućnost je USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima svih etničkih i vjerskih grupa u Bosni i Hercegovini, a provode ga humanitarna organizacija CRS (Catholic Relief Services), uz podršku Karitasa (Caritas) BiH, Instituta za razvoj mladih „KULT“, foruma građana Tuzla (FGT), Helsinškog parlamenta građana Banjaluka (HCA) i Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini (MRV).

– Upoznavanjem drugih i prevazilaženjem predrasuda postavljamo temelje pomirenju i dobroj saradnji u našim lokalnim zajednicama – naglasio je Lujić.

On je dodao da su realizovane dvije aktivnosti, i to „Predstavica za nasmijana lica“ u kojoj su nastupila djeca iz dramskih sekcija osnovnih škola iz Lopara i Teočaka i folklorna sekcija iz Teočaka, a zatim je održana i radionica „Pomiraonica“.

Predsjednik Skupštine opštine Lopare, Milenko Ristić, pozdravio je prisutne naglašavajući da opština Lopare podržava aktivnosti u okviru Projekta PRO-Budućnost i da će se nastaviti saradnja, koja je bila veoma korisna.

– Topla riječ i gvozedna vrata otvara – rekao je Ristić i dodao da je pomirenje, poštovanje i skladan život među ljudima na ovim prostorima veoma potrebno, a da je neophodno uvažavati razlike kako bi se prevazišli nemili događaji iz skorije prošlosti.

A.E.

Prihvati notifikacije