Svijet

LOŠA SITUACIJA U BRITANIJI Za jedan dan preminulo više od 600 ljudi, a vlasti najavile POPUŠTANJE MJERA ZA PRAZNIKE

Velika Britanija je zabilježila danas 608 smrtnih slučajeva korona virusa, što je najveći broj preminulih još od maja, saopštile su vlasti te zemlje.

LOŠA SITUACIJA U BRITANIJI Za jedan dan preminulo više od 600 ljudi, a vlasti najavile POPUŠTANJE MJERA ZA PRAZNIKE
FOTO: NEIL HALL/EPA

Ujedinjeno Kraljevstvo je danas zabilježilo i 11.299 novih slučajeva korone, što je veliki pad u odnosu na prethodne dane, kada su Britanci imali prosječno 25.000 oboljelih, a jednog dana su imali i preko 33.000, prenio je Rojters.

Međutim, današnje brojke su zabrinule Britance, jer su u ponedjeljak imali 203 preminulih, a danas 608.

Najcrnji dan u Velikoj Britaniji dogodio se 21. aprila kada je preminulo 1.116 ljudi, piše Telegraf.

Britanija je dosad zabeležila više od 1,5 miliona slučajeva korona virusa, a preminulo je 55.838 ljudi.

Popuštanje mjera za Božić

Četiri nacije Ujedinjenog Kraljevstva dogovorile su se danas da ublaže restriktivne mjere za Božić, tako što će dozvoliti domaćinstvima iz tri kuće da se viđaju pet dana, javlja Reuters, a prenosi Tanjug.

Tri domaćinstva će moći da budu okupljena na jednom mjestu, ali ne u bolnicama ili na mestima za zabavu, u periodu između 23. i 27. decembra.

– Ljudi žele da budu sa najmilijima i prijateljima tokom najvažnijeg praznika u godini – rekao je Majkl Gouv, kancelar vojvodstva Lankaster i jedan od ministara u vladi.

Lokdaun u Engleskoj će se završiti 2. decembra, nakon čega će lokalne vlasti po regijama odlučiti na koji način će se braniti od korona virusa. Brojni medicinski stručnjaci upozorili su vlasti da to ne bi trebalo da čine, jer će to dovesti do širenje korona virusa. Takođe, oni smatraju da bi dodatno bili ugroženi stari, koji pripadaju najugroženijoj populaciji