Politika

"Pokušaj ponižavanja parlamenta Srpske" Petrović ističe da CIK prekraja volju građana

Generalni sekretar SNSD Luka Petrović izjavio je Srni da Centralna izborna komisija (CIK) BiH svojim postupcima pokušava da poništi i ponizi najvažniju instituciju u Republici Srpskoj - Narodnu skupštinu.

"Pokušaj ponižavanja parlamenta Srpske" Petrović ističe da CIK prekraja volju građana
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Petrović je naglasio da je CIK prisvojio nadležnosti Narodne skupštine Republike Srpske i Komisije za izbor i imenovanja, jasno se suprotstavljajući odluci Narodne skupštine, a samim tim i volji građana Republike Srpske.

– Kršeći Izborni zakon i Uputstva o postupku sprovođenja posrednih izbora za organe vlasti u BiH obuhvaćenih Izbornim zakonom, CIK je pokazao jasnu političku pripadnost i uticaj koji na njega imaju SDA, SDS, PDP i DF – istakao je Petrović.

Pročitajte još

On je ukazao da kršenje pravnih procedura, politikanstvo u strukturama CIK i odluka proistekla iz ovakvog načina rada je presedan koji ne zaslužuje samo pokretanje krivične odgovornosti pred nadležnim sudovima, nego i proglašenje članova CIK, koji su donijeli ovakvu odluku, personama non grata u Srpskoj jer su prekršili zakon, zloupotrijebili službeni položaj, oštetili jedan politički subjekat, ali važnije od svega potpuno zanemarili i prekrajali volju građana Republike Srpske.

CIK BiH je juče priznala sporni 12. glas za PDP delegata Nenada Vukovića što znači da će o petom delegatu iz Republike Srpske u Domu naroda parlamenta BiH odlučivati žrijeb

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije