Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

LUKAČ O HAPŠENJU INSPEKTORA “Uniforma ili značka neće nikoga zaštititi od korupcije”

Hronika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je povodom akcije ”Sirano” da uniforma ili značka neće nikoga zaštititi u slučaju korupcije.
– Akciju je vodila Uprava za organizovani teški kriminalitet u saradnji sa Tužilaštvom Srpske. Privedeno je nekoliko inspektora za koje se sumnja da su uradili koruptivna djela. Na ovaj način čistimo svoje redove, niko neće biti zaštićen u MUP-u ako učini krivično djelo. Naročito, na udaru će se naći korupcija, primanje mita, ucjena. Nažalost, takvih slučajeva ima i u našim redovima – rekao je Lukač.

On je pozvao sve građane da prijave MUP Srpske ako budu na bilo koji način oštećeni, ako neko od inspektora pokušava da napravi neku iznudu, ucijeni sa bilo kakvim prijavama, ako ih eventualno imaju, da bi primio mito.

– Osnovna stvar je prijava građanina koji može da bude oštećen. Pozivamo građane da prijavljuju ovakve slučajeve, bez obzira o kome se radi, inspektoru, da li ima neku funkciju u MUP, jer niko neće biti zaštićen u takvim slučajevima ni uniformom niti značkom – izjavio je Lukač za RTRS.

Dva policijska službenika Odjeljenja za privredni kriminalitet Policijske uprave Banjaluka uhapšeni su u akciji kodnog naziva “Sirano”, saopšteno je ranije iz MUP Republike Srpske.

– U istrazi, koja se provodi pod nadzorom Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva, uhapšeni su N.G. i J.F. iz Banjaluke zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela primanje mita i zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja – naglašava se u saopštenju.

Iz MUP Srpske navode da je prilikom hapšenja kod osoba pronađeno 20.000 KM, a pretresom lokacija i vozila koje koriste pronađena je, takođe, određena količina novca.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO