Politika

"Lukačev šamar Dodiku" Vukanović tvrdi da se u SNSD nastavlja unutrašnji rat, a kao dokaz navodi OVO

Nakon što se ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač juče u Banjaluci sastao sa zamjenicom ambasadora SAD u BiH, Deborom Menuti, narodni poslanik Nebojša Vukanović se na svom blogu raspisao o „nastavku rata unutar SNSD“.

"Lukačev šamar Dodiku" Vukanović tvrdi da se u SNSD nastavlja unutrašnji rat, a kao dokaz navodi OVO
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS KOMBO

Lukačev sastanak sa Menuti, Vukanović je okarakterisao kao novi šamar lideru SNSD Miloradu Dodiku.

Kao prilog toj tvrdnji Vukanović navodi da se Lukač sastao sa Menuti, u isto vrijeme kada je njegov partijski šef izjavio kako je „Ambasada SAD u Sarajevu epicentar nestabilnosti u BiH“.

FOTO: VLADA RS
FOTO: VLADA RS

– Da je tačno sve što sam pisao proteklih mjeseci o tinjajućem sukobu između Dodika i Lukača, koji mu je izmakao kontroli, potvrdio je ovaj sastanak sa zamjenicom ambasadora SAD u BiH, ali i posljednja sjednica Vlade RS, na kojoj su se otvoreno sukobili, nakon što ga je ministar policije upozorio da nas njegovi potezi vode u izolaciju – napisao je Vukanović.

On ističe da je samo par sati prije nego što je Lukač u svom kabinetu u Banjaluci ugostio čelne ljude Ambasade SAD i sa njima govorio o borbi protiv terorizma, kriminala i korupcije, njegov stranački šef dao izjavu kako je američka ambasada epicentar i ključni faktor nestabilnosti u BiH!?

Lukač se, naime, juče sastao sa Menuti, a nakon sastanka je saopšteno da su razgovarali “o zajedničkoj saradnji koja je ocijenjena kao zadovoljavajuća i kontinuirana”.

– Ministar Lukač je istakao da je prioritet u radu MUP Srpske borba protiv svih vidova kriminala, s posebnim naglaskom na terorizam i organizovani kriminal. Bila je ovo prva posjeta zamjenice ambasadora Ministarstvu, a sagovornici su ovom prilikom izrazili spremnost za nastavak saradnje – navedeno je u saopštenju iz MUP RS nakon sastanka.

Isti dan, Dodik je u izjavi za Srnu rekao da kako je američka Ambasada u BiH “sve vrijeme svog djelovanja na fonu muslimanskog projekta BiH, lažno se predstavljajući da navodno prave ‘funkcionalnu državu’, a u suštini rade za muslimane i pravljenje njihove muslimanske države”.

Pročitajte još

– Jasno je da se zub ponovo upalio, i da je pitanje ima li Dodik lijek za upalu zvanu Dragan Lukač? Postaje jasno da se konačan obračun frakcija u SNSD približava, i da je pitanje dana kada će kulminirati. Lukač je jasno pokazao da je izvan Dodikove kontrole, i da će odbiti poslušnost ako se pređe crvena linija, kakva je između ostalih i nedavna suluda najava blokada kasarni – tvrdi Vukanović.

On je dodao da je pitanje na čiju podršku Lukač može da računa u konačnom obračunu sa Dodikom.

Vukanović je još pisao o navodnom fizičkom sukobu u prostorijama SNSD i zahtijevu Lukaču da podnese ostavku, a sve detalje možete pročitati na njegovom blogu.

Prihvati notifikacije