Politika

Lukašenko uputio pismo predsjedniku Srpske "Dodik brine o svom narodu uprkos pritiscima"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik brine o svojoj otadžbini i narodu i štiti nacionalne interese uprkos spoljnim pritiscima, naveo je predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko u pismu koje je uputio predsjedniku Srpske.

Lukašenko uputio pismo predsjedniku Srpske "Dodik brine o svom narodu uprkos pritiscima"
FOTO: MIKHAIL METZEL / SPUTNIK / KREMLIN POOL/EPA
Aleksandar Lukašenko

Lukašenko je izrazio iskrenu zahvalnost Dodiku za tople i srdačne riječi koje mu je predsjednik Srpske uputio povodom rođendana.

– Veoma mi je prijatno čuti te riječi od čovjeka koji se takođe brine o svojoj otadžbini i narodu i štiti nacionalne interese, bez obzira na razne spoljne pritiske bez presedana – istakao je Lukašenko.

MILORAD DODIK
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Lukašenko je naglasio da u potpunosti dijeli Dodikovo mišljenje koje se odnosi na neophodnost daljeg razvoja bilateralnih odnosa, kao i dostizanje višeg nivoa kvaliteta odnosa Srpske i Bjelorusije.

Pročitajte još

Bjeloruski predsjednik potvrdio je spremnost Minska da pomogne na sve načine.

– Sa zadovoljstvom se sjećam našeg susreta i otvorenog konstruktivnog dijaloga. Rad sam da Vas ponovo ugostim na gostoprimljivoj bjeloruskoj zemlji. Primite, Vaša ekselencijo, moje srdačne želje za dobro zdravlje, dobar duh, kao i izraze moga velikog poštovanja prema Vama – dodao je Lukašenko u pismu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije