Hronika

MAFIJAŠKA LIKVIDACIJA MIGRANTA Detalji brutalnog ubistva kod Sarajeva

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je prijedlog Tužilaštva KS te odredio jednomjesečni pritvor državljanima Alžira Lotfi Fandiju (25) i Aimenu Abdougabru (18).

MAFIJAŠKA LIKVIDACIJA MIGRANTA Detalji brutalnog ubistva kod Sarajeva
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Oni su uhapšeni zbog sumnje da su ubili migranta na Ilidži koji je bio vezan i zadavljen. 

Portparol Kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić rekla je da je pritvor predložen zbog mogućnosti bijega i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičenih moglo doći do uznemiravanja javnosti.  

Šta se dešavalo u kući u ulici Vreoca, gdje je u četvrtak u 6.20 sati pronađeno tijelo migranta, još nije do kraja razjašnjeno, a ni identitet nastradalog još nije utvrđen.

Osim toga, dvojica osumnjičenih Alžiraca, koji su takođe migranti, negiraju da imaju veze s ubistvom.

Istražioci su bili iznenađeni zbog prizora koji su zatekli, jer se nešto takvo na ovim prostorima rijetko viđa. Prema onome u kakvom je stanju bilo tijelo, sve je više ličilo na mafijašku likvidaciju.

Ubijenom su ruke bile vezane plastičnim vezicama. Ljepljivom trakom su ga vezali ispod pojasa i u području lijeve noge. Zatim je umotan u crveno-crnu deku tako što mu je jadan kraj vezan u čvor oko vrata, a drugi kraj oko nogu.

Preko usta i glave mu je vezana crna tkanina, a oko vrata mu je bila obmotana ljepljiva traka. Migrant nije imao šanse da preživi, te je usljed svega što mu je urađeno nastupila smrt.

Poznato je da je policija istu noć oko 22 sata uhapsila osumnjičene kod Željezničke stanice Sarajevo nakon što su ugledali dvojicu migranata koji odgovaraju izgledu izvršilaca.

Sarajevski advokat Zlatko Ibrišimović, koji zastupa jednog od osumnjičenih, juče je na sjednici predložio da se odbije prijedlog za pritvor, piše Avaz.

– Odbrana se protivila prijedlogu Tužilaštva jer iz dokaza koje su dostavili Sudu ne proizilazi da su upravo ove osobe afroazijskog porijekla počinioci ovog krivičnog djela koje im se stavlja na teret – rekao je Ibrišimović.