Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MAJKA ŽRTVE OČAJNA Bratislava do smrti pretuklo OBEZBJEĐENJE DISKOTEKE, a ubicama danas stigle MIZERNE KAZNE

Hronika
Autor:

Foto: B. Janačković/RAS Srbija

Ivan Čolović (26) i Žarko Nikolić (26), radnici obezbjeđenja “Kubo kluba” osuđeni su na po četiri godine zatvora jer su 11. februara 2018. u holu ove diskoteke nanijeli teške telesne povrede Bratislavu Milojeviću (38), iz Niša od kojih je umro šest dana kasnije u KC Niš.

Kazna je izrečena po sporazumu o priznanju krivičnog djela koji su u toku suđenja Čolović i Nikolić postigli sa Višim javnim tužilaštvom, a koji je prihvatio Viši sud u Nišu.

Ljiljana Milojković, majka nastradalog Bratislava, kaže da je razočarana presudom i da će tražiti od predsjednika Srbije da se provjeri da li je ispoštovan zakon.

Bratislav Milojević je preminuo, nakon što je pretučen u “Kubo klubu”

– Malo je četiri godine za ubistvo. Mog sina više nema, za njim su ostala dva maloljetna djeteta. Zar su zaslužili da rastu bez oca, bez krila? Razočarana sam ovom presudom i mogu da vam kažem da se na ovome neće završiti. Pisaću predsjedniku Vučiću, ministarki pravde Neli Kuburović, ministru policije Nebojši Stefanoviću da izvrše uvid u sudski predmet i provjere da li je sve po zakonu. A ako treba i u Beograd ću da idem i da tražim prijem, kaže Ljiljana Miljković za “Blic”.

Kako je “Blic” pisao, optužnicom VJT Čoloviću i Nikoliću je stavljeno na teret da su u holu diskotete pretukli Milojevića, nanijevši mu fatalne povrede. Prema optužnici, Bratislava je prvo udario Čolović, otvorenom šakom “u predijelu između ramena i obraza” nakon čega se od udarca zateturao i posrnuo ka Nikoliću koji ga je gurnuo rukom, zbog čega je pao na pod.

– Onda su mu okrivljeni istovremeno zajedno zadali više odvojenih udaraca nepoznatim tupim mehaničkim oruđem u predjelu glave. Zadobijene povrede glave u vrijeme nastanka predstavljale tešku tjelesnu povredu opasnu po život na granici sa bezuslovno smrtonosnom povredom usljed koje je 17.februara preminuo, navodi se u optužnici.

Čolović i Nikolić su isprva negirali krivicu, ali su nakon postizanja sporazuma sa tužilaštvom priznali krivično djelo.

Nakon prihvatanja sporazuma, advokati odbrane Danilo Nikolić i Saša Knežević predložili su da se Nikoliću i Čoloviću ukine pritvor u kojem su proveli 14,5 mjeseci i da se izrekne blaža mjera – zabrane napuštanja boravišta. Tužilaštvo se nije usprotivilo tom prijedlogu pa su zahtjevi upućeni sudskom vijeću na odlučivanje. Do zaključenja teksta, odlukom suda Nikoliću je ukinut pritvor, a odlučivanje o prijedlogu koji se odnosi na Čolovića je bilo još u toku.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO