Politika

Majkićeva optužuje političko Sarajevo, SDS i PDP "Lažu na Dodika da bi dezorijentisali političku poziciju Srpske"

Iz Sarajeva, od SDS i PDP, ali i Šefika Džaferovića konstantno se plasiraju laži protiv srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, a namjera je da se dezorjentiše pozicija Republike Srpske na političkoj sceni, ocijenila je danas delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić.

Majkićeva optužuje  političko Sarajevo, SDS i PDP "Lažu na Dodika da bi dezorijentisali političku poziciju Srpske"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
Dušanka Majkić

Lideri SDS i PDP Mirko Šarović i Branislav Borenović iznose lažne i neragumentovane tvrdnje da je Dodik dao prećutnu saglasnost na uvođenje sankcija Rusiji, jer znaju da njihova izdajnička politika u Sarajevu više neće dobiti podršku građana Srpske – rekla je Majkićeva Srni.

Ona je istakla da orkestrirani napadi na SNSD i Milorada Dodika opominju da je počela predizborna kampanja i da će biti korištena sva raspoloživa sredstva i najgnusnije laži kako bi se dezorijentisala pozicija Republike Srpske na političkoj sceni.

– Umjesto programa, laž. Umjesto ispunjavanja zahtjeva građana, ispunjavanje želja stranih moćnika – istakla je Majkićeva.

Ona je upozorila da je Šarovićev i Borenovićev potez poziv na uzbunu i pokušaj da se poljulja povjerenje građana Republike Srpske u Dodika i u SNSD, a podigne “potpuno uništeni” rejting opozicije u Srpskoj, kao i pokušaj da se pojača pritisak na Srbiju i njenog predsjednika Aleksandra Vučića.

Pročitajte još

Komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika DŽaferovića o tom pitanju, Majkićeva je rekla da je interesantno da se DŽaferović ne poziva na odluku Predsjedništva BiH o navodnoj saglasnosti, nego na Strategiju spoljne politike, koja je donesena u vrijeme “neodgovorne vlasti PDP i SDS”.

– Poznato nam je da tri člana Predsjedništva BiH ne mogu usaglasiti stav ni za mnogo manje značajne odluke, posebno ne za odluku o sankcijama Rusiji, za koje Dodik nikada ne bi glasa – rekla je Majkićeva.

Ona je upitala kako je moguće da je Dodik, navodno, dao prećutnu saglasnost za sankcije Rusiji, a da DŽaferović istovremeno tvrdi da predsjedavajući Savjeta ministara i srpski ministri blokiraju uvođenje sankcija Rusiji.

“- u nešto ne štima. Kreatorima laži nedostaje kontinuitet misli od početka do kraja – poručila je Majkićeva.

Ona je naglasila da građani Srpske i srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik neće zaboraviti da Rusija nikada nije ucjenjivala Republiku Srpsku i da se nikada nije miješala u političke odnose u BiH.

– Predstavnici Srpske u institucijama BiH nikada neće učiniti potez uperen protiv ove značajne zemlje, istinskog prijatelja srpskog naroda – zaključila je Majkiićeva.

Prihvati notifikacije