Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MALE INTERVENCIJE Umjetnici oslikavaju tri pasaža u Gospodskoj ulici

Banjaluka
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Mladi banjalučki umjetnici oslikaće na jesen tri pasaža između Gospodske ulice i Zanatskog centra, dok će zelena površina kod Pravnog fakulteta dobiti „smol skejl“ instalaciju, sličnu onoj koja je već izvedena na obali Vrbasa u Obilićevu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Ovo će biti jedni od prvih projekata koji će biti izvedeni u okviru projekta „malih intervencija“, za koje će, sveukupno, iz ovogodišnjeg budžeta biti izdvojeno 50.000 KM.

Prema okvirnom planu Tima za male intervencije, ove godine će biti realizovano najmanje pet malih intervencija širom grada, i to: izgradnja javne česme, oslikavanje pasaža, nova instalacija kod Pravnog fakulteta, kao i „veliko pospremanje“ grada, koje će biti obavljeno na više desetina zapuštenih i zanemarenih lokacija širom grada.

Većina tzv. malih intervencija planirana je za septembar, a do tada bi trebale da se riješe sve formalnosti i procedure, vezane za ove intervencije.

Studijom, koju je izradila grupa mladih arhitekata, predviđena je realizacija više od 50 sličnih intervencija širom grada.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO