Sudbine

Mali Kevin je imao teško djetinjstvo: Kao dječak je postao zvijezda filma “Sam u kući”, ali mu je otac sve uništio jednim potezom

Nema Nove godine i Božića, a da se na televiziji ne reprizira film "Sam u kući". Već 30 godina ova kultna komedija nije dobila konkurenciju, a priča o dječaku Kevinu kog su roditelji zaboravili da povedu na božićno putovanje toliko je zabavna da se gleda i više puta.

Film Sam u kući
FOTO: N TV/YOUTUBE/SCREENSHOT

Glavni glumac, desetogodišnji Mekoli Kalkin, preko noći je postao dječja zvijezda Holivuda koja je zaradila mnogo novca. Od njega se očekivalo da snima sve bolje filmove, ali mu je život krenuo u tragičnom smjeru. Njemu su danas 43 godine i upravo je dobio svoju zvijezdu na Bulevaru slavnih. Tako se loša karma ovog glumca konačno završila i dobila holivudski kraj.

Teško djetinjstvo

Iako je u filmu glumio dijete iz situirane porodice, Mekolijeva je bila krajnje siromašna. Rođen je i odrastao u Njujorku sa roditeljima i šestoro braće i sestara. Živjeli su u malom stanu i spavali u sobi bez vrata. Majka Patriša radila je u telefonskoj centrali, a otac Kit kao službenik u katoličkoj crkvi da bi djeca besplatno išla u njihovu školu.

Otac, alkoholičar koji je zlostavljao porodicu, htio je da unovči svoju djecu. Nakon Mekolijevog uspjeha, oteo mu je svu zaradu i tjerao ga da glumi čak i kad se dječaku nije radilo. Manipulativni čovjek, koji se igrao sa svojim sinom, na kraju je izgubio bitku jer je Kalkin u 14. godini najavio da se povlači iz svijeta filma. Ubrzo je i umro, a Mekoliju je karijera krenula nizbrdo i počeli su problemi sa opijatima.

U kandžama droge

Producenti nisu znali šta da rade s njim. Popularnost mu je opadala. Zaustavljali su ga na ulici i govorili da i nije toliko sladak kao na filmu. Iako je imao od čega da živi, znao je da mu je djetinjstvo uskratilo mnogo toga, pa i školu. Pošto nije odmakao dalje od prvog razreda osnovne, pokušao je da nastavi školovanje. Nažalost, narkotici su ga uzeli pod svoje. Trošio je po 6.000 dolara mjesečno na kokain. Uhapsili su ga zbog posjedovanja marihuane i osuđen je na godinu dana uslovno. Nakon toga se izvukao iz pakla droge i izjavio da nikada ne bi postao ono što je danas “da se nije drogirao.

Konačno srećan

Mekoli se prvi put oženio kad mu je bilo samo 17 godina drugaricom iz škole Rejčel. Brak je trajao samo dvije godine. Nakon toga je upoznao Milu Kunis, sa kojom se zabavljao deset narednih godina. Ostavila ga je na ružan način.

Sreća mu se konačno osmjehnula kad je upoznao glumicu Brendu Song, porijeklom sa Tajlanda. Sa njom je dobio dva sina, koji su sa mamom bili na njegovoj dodjeli zvijezde na Bulevaru slavnih. Žive u Los Anđelesu i porodica su za primjer.

Mekoli Kalkin trenutno se bori da dobije ulogu u rimejku filma “Sam u kući”, u kojem bi sada glumio oca, a produkcija “Dizni” još uvijek razmatra ovo rješenje, prenosi Prva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije