Banjaluka

Mališani iz Lauša dobili novo mjesto za igru

Novo dječije igralište otvoreno je u Karađorđevoj ulici na Laušu, u okviru velike akcije u kojoj je u posljednje tri godine izgrađeno 25 igrališta na području Banjaluke. Igralište na Laušu izgrađeno je u okviru zajedničkog projekta Grada i Razvojnog programa UN (UNDP).

Mališani iz Lauša dobili novo mjesto za igru
FOTO: GRAD BANJALUKA

Gradonačelnik Igor Radojičić rekao je da je ovo jedan od projekata koji je rađen sa međunarodnim partnerima UNDP-om, te švedskom i švajcarskom ambasadom sa kojim se provode zajedničke aktivnosti u nekoliko naselja.

On je najavio da će na Laušu ove godine biti realizovan cijeli niz infrastrukturnih projekata.

– U blizini kružnog toka gradimo objekat policije i mjesne zajednice, gdje će prostor za rad imati i brojna udruženja građana za društvene aktivnosti. Najveći projekat je, svakako, izgradnja nove saobraćajnice koja će predstavljati poveznicu Lauša i Paprikovca. Uz buduću saobraćajnicu moguća je izgradnja različitih sadržaja, od stambeno-poslovnih do sportskih i zabavnih. Tu je i nekoliko projekata vodovoda i kanalizacije, a nadamo se i izgradnji nove sportske dvorane uz Osnovnu školu „Sveti Sava“ – naveo je Radojičić.

Predsjednik Savjeta MZ Lauš 2, Milan Granula, zahvalio je vladama Švedske i Švajcarske na donaciji igrališta i naglasio da su projekti prošli savjete mjesnih zajednica i zborove građana.

– Sa ova dva igrališta, koja su urađena u zadnjih godinu dana, riješili smo neke od prioriteta naše mjesne zajednice kada su u pitanju najmlađi. Takođe, raduje nas i napredak radova na novoj saobraćajnici – istakao je Granula