Društvo

Mališanima u Zubinom Potoku uručeno 250 novogodišnjih paketića prikupljenih u Srpskoj

Predsjednik Odbora iz Republike Srpske za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov danas je uručio 250 novogodišnjih paketića u Vrtiću “Naše dete” u Zubinom Potoku.

Mališanima u Zubinom Potoku uručeno 250 novogodišnjih paketića prikupljenih u Srpskoj
FOTO: SRNA

Arlov je rekao da će danas na humanitarnoj akademiji u Zvečanu uručiti i humanitarnu pomoć od 70.000 KM, prikupljenu do 31. decembra u Republici Srpskoj i 300 paketića Udruženju roditelja “Podrži me” iz Kosovske Mitrovice.

Ova druga humanitarna akademija posvećena je za 126 bolesne djece i mladih sa poteškoćama u razvoju i humanosti Republike Srpske – istakao je Arlov.

Prema njegovim riječima, u planu je uručenje i paketića po jednom vrtiću u opštini Leposavić i Prilužju, čime će biti ispunjen plan od 1.000 paketića za djecu sa Kosova i Metohije.

Arlov je rekao da će sutra u 10 časova u prostorijama Udruženja roditelja “Podrži me” u Kosovskoj Mitrovici uručiti stipendije u vrijednosti od 2.400 evra za šestoro djece koje Odbor stipendira više od dvije godine.

On podsjeća da Odbor na godišnjem nivou stipendira šestoro djece sa ukupno 7.200 evra, odnosno pojedinačno sa 1.200 evra.

Arlov je zahvalio svim humanim ljudima u Republici Srpskoj i pozvao građane da do 31. januara pozovu humanitarni broj 1412 za akciju “Za dječiji osmijeh, liječenje bolesne djece i mladih ometenih u razvoju na Kosovu i Metohiji”.