Društvo

"MALO RAKIJE I NEK IDE ŽIVOT" Ovaj snimak sa operacije sve je šokirao, a evo šta se krije iza svega (VIDEO)

Čin operacije, koliko god da je doktorima i medicinskom osoblju možda rutinski, za pacijente je stres koji teško da prevaziđu sve dok im se ne saopšti da je operacija uspješno izvedena.

"MALO RAKIJE I NEK IDE ŽIVOT" Ovaj snimak sa operacije sve je šokirao, a evo šta se krije iza svega (VIDEO)
FOTO: ROĆKO (CBS ŠKOLA NOVINARSTVA)/TWITTER/SCREENSHOT

Kod nekih operativnih zahvata pacijentu se daje spinalna anestezija, usljed koje je njegovo tijelo umrtvljeno, dok je mozak svjestan svega i pacijent može da govori.

Upravo jedan takav operativan zahvat postao je hit na društvenim mrežama, ponajviše zahvaljujući činjenici da dok doktori operišu, pacijent i pomoćno ljekarsko osoblje pevaju.

Iako je u prvi mah video snimak naišao na osudu ubrzo se javila tviterašica koja je objasnila da je ovo normalna pojava kod operacija u kojima se daje spinalna anestezija, jer se na taj način osobi nad kojom se vrši operativni zahvat skreće pažnja od buke koja nastaje tokom operacije, a koja je neprijatna i neugodna.

– Spinal. Čovjeka pitaju često u sali šta da puste od muzike jer nema osjećaj od polovine leđa, a svjestan je i sve čuje, pa i grozne zvuke tokom operacije, posebno ako su ortopedske. Meni pustili Balaševića na Cetinju pošto sam iz Vojvodine. Operisan mi bruh, sve bilo super, a opušteno – napisala je Lejla.

I kada se pogleda snimak, zaista se vidi opisana situacija. Dok su doktori ozbiljno posvećeni svom poslu, medicinsko osoblje komunicira i animira pacijenta, koji se nekoliko puta nasmijao, pa i zapjevao stihove “a na mome jadnom srcu uvela ja ruža” iz pjesme “Sve behara i sve cvjeta”, koja je proslavila Nadu Mamulu i Zaima Imamovića, da bi na kraju zatražio i rakiju.

– Samo da imam malo rakije i da ide život – rekao je on kroz smijeh.

Za sada nije poznato gde je snimljen video snimak, kao i da li je nastao tokom pandemije korona virusa ili prethodnih godina, prenosi Blic.