Hronika

MANIJAK SVE PRIZNAO Muškarac (42) iz Goražda umjesto radijatora postavljao kamere u ženski WC i privatne kuće

Muškarac iz Goražda inicijala A. Č. (42) prijavljen je za neovlašteno snimanje u ženskom toaletu u jednom privrednom objektu u Goraždu, potvrdio je Predrag Golubović, glavni kantonalni tužilac.

Lisice,hapšenje
FOTO: SHUTTERSTOCK

Slučaj je svom rukovodiocu prijavila radnica na održavanju čistoće koja je slučajno zakačila postavljeni uređaj, a pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP BPK Goražde nakon zaprimljene prijave operativnim radom na terenu identifikovali su osobu za koju postoje osnovane sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 189. Krivičnog Zakona FBiH.

Osumnjičeni A. Č je priveden u prostorije Sektora kriminalističke policije MUP BPK Goražde, gdje je zadržan u pritvoru 24 časa.

Uhapšen je Ahmed Čovčić, radnik jedne goraždanske firme, u koju je postavljao kamere. On se bavi ugradnjom grijnih uređaja i radijatora.

On je išao i u privatne kuće i postavljao kamere u ženske toalete, ne samo firmu u koju je radio.

Ove poslove, obavljao je nakon radnog vremena. Sada se utvrđuje o koliko se objekata radi.

Pročitajte još

Tužilaštvo u ovom slučaju nije tražilo određivanje mjere pritvora, jer prikupljeni su svi dokazi, a osumnjičeni je, u prisustvu advokata, priznao izvršenje krivičnog djela, tvrdeći da snimci nisu bili predmet daljnje distribucije, piše Avaz.

– Vještačenjem će biti utvrđeno da li je bilo distribucije tih snimaka, kakve su oni prirode, hoće li se eventualno mijenjati kvalifikacija krivičnog djela. Za krivično djelo neovlaštenog optičkog snimanja zaprijećena je novčana kazna ili kazna zatvora u trajanju do tri godine – precizirao je kantonalni tužilac Predrag Golubović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije