Politika

Vukanović: Dodik je bio i ostao MARIONETA u rukama Zapada

Prihvatanje Programa reformi za NATO je jasan dokaz da je predsjednik SNSD Milorad Dodok bio i ostao marioneta u rukama Zapada, koja ispunjava sve naloge svojih mentora koji su ga doveli na vlast.

Vukanović: Dodik je bio i ostao MARIONETA u rukama Zapada
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Izjavio je ovo Nebojša Vukanović, poslanik u Klubu poslanika Srpske demokratske stranke.

Vukanović navodi da je ovaj kao i brojni drugi slučajevi pokazao da se Dodik pričama o patriotizmu služi samo kako bi zavarao narod i prikrio stvarne zadatke dobijene od njegovih mentora.

– Prošle godine su prihvatili ANP, kojem su samo promijenili ime, a sada je Savjet ministara BiH, kojim je predsjedavao SNSD-ov Zoran Tegeltija, usvojio Program reformi za NATO i formiranje komisije za saradnju s ovim vojnim savezom – ističe Vukanović.

On kaže da se Dodik ponovo “resetovao i vratio na fabrička podešavanja” i da polako postaje dašak svježeg vjetra na Balkanu, kako ga je svojevremeno nazvala Madlen Olbrajt, državna sekretarka SAD.

Vukanović navodi da je Dodik i njegova vlast uvijek dobijala punu podršku od svih protivnika Republike Srpske koji su željeli da ona nestane.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Pročitajte još

– Strateški on je razorio Republiku Srpsku i to tako efikasno da to ne bi mogao uraditi nijedan okupator. Dalji ostanak na vlasti SNSD bi vodio u nestanak Srpske jer je njihova zasluga što smo najsiromašniji dio Evrope, što imamo najveće dugove po glavi stanovnika i zato što privreda ne postoji, dok se narod masovno odseljava – kazao je Vukanović.

Dodao je da je taktika Dodika i njegovih mentora da on javno priča šta god hoće, a da u suštini Republiku Srpsku razara iz temelja.

– Dok Dodik priča o referendumima, otcjepljenju i manipuliše narodnim masama Republiku Srpsku uništavaju na svakom polju počev od privrede, pravosuđa, demografije, zdravstvenog sistema i na kraju moralnih vrijednosti – kazao je Vukanović.