Hronika

Marka (29) tukli, pa ga udario auto: Završena obdukcija Srbina koji je poginuo na Kipru

Završena je obdukcija tijela srpskog državljanina Marka Mihajlovića (29) koji je nastradao u subotu rano ujutru u Limasolu na Kipru, a iako se isprva vjerovalo da ga je slučajno usmrtio automobil koji je naletio na njega dok je pretrčavao ulicu, ispostavilo se da je on ubijen.

Policija Grčke
FOTO: ALEXANDER BELTES/EPA

Obdukcija mladića pokazala je da je on imao tešku povredu mozga, kao i višestruke tjelesne povrede koje su bile pogubne za njega, navode mediji sa Kipra.

Kako su dalje naveli, mladić je ubijen nakon tuče u pabu.

Grčki istražitelji ispitaće 25 svedoka za koje se sumnja da su vidjeli prvo svađu, a zatim i tuču nastradalog i osumnjičenih muškaraca. Takođe, biće vještačen i pregledan video snimak iz paba na kome se vidi koškanje i tuča.

Pročitajte još

Vozač auta koji je udario Srbina i vukao ga nekoliko metara dok nije primjetio, na saslušanju je navodno rekao “da je vidio samo sjenku kako pada na njegov automobil”. Vozilo je poslato na vještačenje i utvrđuje se da li je vozač prebrzo vozio na toj dionici kada je došlo do udarca. Očekuje se i rekonstrukcija saobraćajke.

Kako su prenijeli lokalni mediji, ubijeni Marko se posvađao sa djevojkom u pabu i navodno je došlo do koškanja između njih dvoje, pa su dvojica osumnjičenih muškaraca umješala u svađu.

Dvojica osumnjičenih, kiparski Grk i Gruzijac su navodno, pokušali da odbrane djevojku od nastradalog. Mihajlović je u tom metežu izletio napolje, a dvojica napadača za njim. Tada ga je prvo jedan pretukao, a zatim i drugi. Mihajlović je pokušao da se odbrani, ali je u tom trenutku bježeći od osumnjičenih direktno izleteo na kolovoz gde ga je pokupio vozač “forda” star 29 godina, piše Kurir.

Vozač ga, kako navode  mediji, nije vidio pa ga je nekoliko metara vukao po asfaltu. Vozač je potom podvrgnut alko testiranju i utvrđeno je da je bio pod dejstvom alkohola, ali je nakon saslušanja pušten. Osumnjičenim mladićima određen je pritvor, nakon čega će biti saslušani. Njima se na teret stavlja da da su počinili krivično djelo ubistvo.

Ubijeni mladić godinama je živio i radio na Kipru, a njegovi roditelji juče su krenuli iz Beograda na Kipar da preuzmu njegove tijelo, kako bi ga transportovali i sahranili u Srbiji.

Markovi roditelji nakon tužne vijesti okačili su na društvenim mrežama njegovu fotografiju, dok je njegova majka na pitanje jednog korisnika “šta mu se dogodilo” rekla “nema ga više, idem po njega”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije