Politika

“OČEKUJEMO TEŠKU BORBU" Đurić tvrdi da Rezolucija o Srebrenici neće proći kako su zamislili njeni autori

Ministar spoljnih poslova Marko Đurić obratio se iz Njujorka uoči sjednice Generalne skupštine UN, koja je zakazana za 23. maj, a na kojoj će se razmatrati predlog Rezolucije o Srebrenici.

Marko Đurić
FOTO: UNITED NATIONS/YOUTUBE/SCREENSHOT

Đurić je rekao da predsednik Srbije Aleksandar Vučić u ovom trenutku razgovara sa timom naših diplomata.

– Velika i snažna borba u Njujorku traje. Razmatramo državu po državu. Ulažemo dodatne napore, i sagledavamo šta možemo da uradimo za ovih 48 sati – rekao je šef srpske diplomatije.

Savjet bezbjednosti UN
FOTO: UNITED NATIONS/YOUTUBE/SCREENSHOT

“Očekujem tešku borbu”

Afričke, azijske i latinoameričke zemlje se suočavaju i sa političkim ucjenama. Ono što mogu da kažem je da sav kredibilitet koji smo kroz decenije izgradili, kroz principijelnu politiku po kojoj smo poznati, danas upotrebljavamo. Očekujem tešku borbu, borbu do posljednjeg trenutka. Nemam nikakve sumnje da će naša delegacija učiniti sve što je moguće da izvučemo najbolji rezultat za Srbiju – navodi Đurić, prenosi Blic.

Dodaje da je prije mjesec dana ovo bila završena stvar, i da niko nije očekivao da će se Srbija suprotstaviti stvaranju moralne stigme za buduće generacije.

Pročitajte još

– Suprotstavili smo se toj nepravdi i pravljenju vještačke hijerarhije žrtava. Kosponzori rezolucije nisu očekivali niti željeli scenario gdje se mi ovako suprotstavljamo. Mislim da će to uroditi određenim plodom. Sigurno je da stvari neće proći onako kako su autori ove rezolucije zamislili – istakao je on.

“Trobojka će se ponosno vijoriti u Njujorku”

Idem u Njujork da se borim svom snagom i srcem za budućnost naše zemlje – poručio je Vučić uoči puta.

Milorad Dodik i Aleksandar Vučić 1
FOTO: ZORAN ILIĆ /RINGIER

Vučić je naveo da je pred put u Njujork zatražio blagoslov od patrijarha Porfirija i pomolio se Bogu u svetinji – hramu Svetog Save u Beogradu.

– Silni su oni koji su protiv nas, ali Srbija je naša najveća svetinja. Mnogo je laži, ali je istina jedna i vječna. Naša trobojka će se ponosno vijoriti u Njujorku, a pod njenim okriljem će novu energiju u zalaganju za pravedniji svijet naći sve slobodarske zemlje, sve nacije koje se bore za dostojanstvo i pravdu, koja je dugo bila obesmišljavana i ponižavana. Živela Srbija! – napisao je Vučić na Instagram nalogu ”buducnostsrbijeav”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu