Politika

O PRIJAVI SAZNAO IZ MEDIJA Romić poručio da Čaušević uništava suživot u BiH

Savjetnik predsjednika Republike Srpske Marko Romić rekao je da je o krivičnoj prijavi koju je protiv njega podnio poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH Midhat Čaušević zbog negiranja "genocida" u Srebrenici tokom gostovanja u emisiji na Federalnoj televiziji saznao iz medija.

marko romić savjetnik predsjednika rs
FOTO: ATV/YOUTUBE/SCREENSHOT

On je naveo da je Čaušević jedan od aktera uništavanja suživota u BiH.

Pročitajte još

– Ovdje se ne dopušta slobodno akademsko razmišljanje, diskusija i slobodno izraženo mišljenje o određenim temama, BiH je arena u kojoj se Republika Srpska i Federacija BiH sve više se udaljavaju. Jedan od ključnih aktera razlaza i uništavanja suživota je poslanik Čaušević koji na najbolji način svjedoči da ovakva BiH izgleda zaista ne može da opstane – rekao je Romić večeras novinarima u Banjaluci.

On je istakao i da se kao pravnik i neko ko je samo svjedočio istorijsku istinu i izražavao slobodu izražavanja, kao jednu od osnovnih ljudskih prava, raduje pravnoj borbi u kojoj smatra da Čaušević nema nikakve šanse.

Romić je rekao i da je emisija “Plenum” na Federalnoj televiziji u kojoj je gostovao najbolji pokazatelj u kakvom stanju se BiH nalazi. 

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu