Banjaluka

MATURSKA GROZNICA DRŽI BANJALUKU Maturanti Ugostiteljske škole slave maturu (FOTO)

Maturska groznica već danima trese Banjaluku. Ista praksa je nastavljena i večeras, jer učenici završnih razreda Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole proslavljaju maturu.

MATURSKA GROZNICA DRŽI BANJALUKU Maturanti Ugostiteljske škole slave maturu (FOTO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Kao i njihovi vršnjaci koji su mature proslavili prethodnih dana, tako su se i maturanti Ugostiteljske škole okupili prvo u centru grada.

Prostor ispred robne kuće “Boska”, ali i park Petar Kočić je bio pretijesan da pored maturanata Ugostiteljske škole primi roditelje, rodbinu i prijatelje, koji su došli da podijele radost maturanata.

Sijevali su blicevi, jer je za sve bilo važno da sačuvaju te momente radosti na slikama. Kao i prethodnih dana, centrom grada je uz osmjehe maturanta odjekivali i zvuci trubača.

U toj gužvi je bio i maturant Bojan Simić. Kazao je da sa nestrpljenjem očekuje večerašnje slavlje.

– U parku je super atmosfera, super se osjećamo, sve nas drži neka euforija i idemo se zabaviti – rekao je ovaj maturant u pauzama fotografisanja.

Iako je završio smjer kulinarskog tehničara svoju budućnost kaže, vidi u glumačkim vodama.

– Planiram upisati Akademiju. Glumci baš nemaju para, ali imaju ljubavi prema pozivu – kazao je ovaj već bivši srednjoškolac.

Kao i njihovi vršnjaci u koloni mladosti i ljepote prodefilovali su kroz centar grada, a ispratili su ih građani do hotela “Bosna”, gdje će se održavati proslava.

Prihvati notifikacije