Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MEDIJI NE PIŠU UZALUD Smijenjeni rukovodioci Željeznica zbog pokrivanja “fantomskih” radnika, neki su se ipak IZVUKLI

Društvo
Autor:

Foto: CIN

Rukovodioci u Željeznicama RS, Mirko Ostojić, Novo Panić i Dragan Subašić kažnjeni su premkeštajem na niže pozcije, kao i Branko Pašalić, koji je kao evidentičar upisivao “osmice” sinu direktora Panića, potvrđujući da je dolazio na posao i dok je bio u zatvoru. Sankcije su uslijedile nakon pisanja Centra za istraživačkog novinarstvo, koje je objavila i Srpskainfo o “fantomskim” radnicima ovog preduzeća, koji su mjesecima, pa i godinama primali plate i uredno evidentirani kao prisutni na radnim mjestima, iako uopšte nisu dolazili na posao.

Uprava preduzeća je premjestila trojicu rukovodilaca i jednog radnika na niže pozicije. Oni koji nisu dolazili na posao, a vođeni su kao da rade, i dalje su na istim radnim mjestima, piše CIN.

Mirko Ostojić je bio direktor Sekcije za vuču vozova, a Branko Pašalić evidentičar u toj sekciji. Oni su premješteni na niže pozicije – Ostojić je sada šef, a Pašalić evidentičar Radne jedinice za vuču vozova. Novo Panić je bio direktor Sektora za vuču vozova, a sada je glavni inženjer u sekciji. Dragan Subašić je bio vršilac dužnosti izvršnog direktora Poslova operacija. Nadzorni odbor mu nije produžio mandat i on je sada na poziciji zamjenika izvršnog direktora.

Ostojić je pomogao Mladenu Paniću, sinu direktora Nove Panića, da prikrije odsustvo s posla od sedam i po mjeseci, koje je proveo u zatvoru.

Mladen Panić je ostao na radnom mjestu na kojem je i bio – elektrotehničar u vatrogasnom servisu Sekcije za vuču vozova u Doboju. Njegov otac je Ostojićev nadređeni i kum Novo Panić. Novinarki CIN-a je rekao da je znao da se zbog njegovog sina krši Zakon o radu RS.

Takođe, u njegovom kabinetu svakodnevno je evidentiran kao prisutan na poslu u Doboju i radnik Sektora Rajo Šiljak, iako nije dolazio na svoje radno mjesto i uglavnom je boravio u Istočnom Sarajevu, gdje već godinama živi.

Kao vršilac dužnosti izvršnog direktora Poslova operacija Dragan Subašić je znao da Šiljak ne dolazi na posao, ali nije uradio ništa da to sankcioniše. Čekao je da se taj problem riješi penzionisanjem Šiljka.

Tako će i biti. Šiljak je trenutno na godišnjem odmoru i nakon toga odlazi u penziju. Pored plate od 1.200 KM primao je i 150 maraka za putne troškove od Istočnog Sarajeva gdje živi do posla u Doboju na koji nije dolazio.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO