Svijet

MEĐUNARODNA POTJERNICA ZA VANJINIM UBICOM Ljupče je glavni osumnjičen za ubistvo tinejdžerke i frizera (74)

Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije raspisalo je potjernicu za prvoosumnjičenim za organizovano ubistvo Vanje Gorčevske (Đorčevske) i Pančea Žežovskog.

Potjernica za ubicom tinejdžerke Vanje
FOTO: MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA SEVERNE MAKEDONIJE / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Ljupče Palesvki-Palčo se sumnjiči da je upucao Vanju i Pančea, a za njim se traga zbog krivičnih djela otmice i ubistva.

U pitanju je čovjek koji ima političku stranku, ranije je po potjernici Hrvatske priveden u Srbiji, a navodno se bavi i građevinarstvom.

Pročitajte još

Trojica osumnjičenih privedeno

Palevski ima desničarsku prorusku stranku u Makedoniji, bavio se građevinarstvom, a bio je u ekstradicionom pritvoru u Beogradu po međunarodnoj potjernici Hrvatske. Imao je i svoj podkast.

Među osumnjičenima za ubistvo Vanje je i Vlatko Kešišov iz Štipa, koji je priveden i uhapšen. Treći osumnjičeni je Velibor Manev, koji je takođe priveden.

Nestala djevojčica iz Makedonije
FOTO: МИНИСТЕРСТВО ЗА ВНАТРЕШНИ РАБОТИ / SCREENSHOT

Pritvor se traži i za trećeg privedenog Bore Videvskog iz Velesa, tvrde Telmini izvori iz istrage.

Osumnjičeni su bili u bliskim odnosima sa Palevskim preko radikalne „Desne stranke“, a na svojim Fejsbuk profilima su delili fotografije sa Palevskim.

Prema onome što se može videti na njegovom Fejsbuk profilu, Palevski se svakodnevno oglašavao osim 27. novembra, kada je kidnapovana i ubijena 14-godišnja Vanja, piše Skoplje1.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije