Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MEĐUNARODNI PROJEKAT Filozofija se proširila izvan učionica

Banjaluka
Autor:

Foto: Danica Turanjanin

Prvo filozofsko veče projekta Sofia kafe, Udruženja za promovisanje kulture i mišljenja Sofia održano je u Banjaluci.

Pred blizu 30 okupljenih ljubitelja mudrosti predavač Nikola Bogićević je iznio temu Narativistički argument i objektivnost u Filozofiji istorije.

Vještim moderiranjem i aktivnom diskusijom prisutnih ovo filozofsko veče naznačilo je uspješan početak odvijanja Međunarodnog projekta Sofia kafe, sa ciljem širenja filozofije i van akademske zajednice, poručili su iz Udruženja.

– U oku same večeri moglo se čuti više kvalitetnih argumenata, pitanja, ali i odgovora kako samog predavača tako i okupljenje publike, koji su pokazali da Banjaluka ima kritičnu misleću masu, te se slobodno može poravnati sa gradovima u regionu, ali i šire, te njegovanjem filozofije kao majke svih nauka uvrstiti se sa još jednim razlogom više kao kandidat za kulturnu prijestonicu 2024. godine – naglasila je predsjednica udruženja Ana Galić.

Ovim projektom, ističe ona, želi se pokazati mladima da njihov poziv i diploma zaista vrijedi.

– Kako je ovo projekat od međunarodnog značaja, očekujemo prepoznavanje vrijednosti filozofskog angažmana kako predavača tako i publike, te dodatno ubrzati zapošljavanje pomenutog kadra – zaključuje Galićeva.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO