Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Međunarodno takmičenje studenata arhitekture, ove godine i u Banjaluci

Banjaluka
Autor:

Foto: AGGF/RAS Srbija

Međunarodno studentsko takmičenje namijenjeno studentima arhitekture iz cijele Evrope – DOCEXDOCE, ove godine biće održano i na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Takmičenje se održava 6. marta i ovo je njegovo treće izdanje, a pravo učešća imaju svi studenti arhitekture osnovnih i master studija.

– DOCEXDOCE se bazira na neuobičajenom konceptu, koji podrazumijeva jednodnevnu radionicu u trajanju od 12 časova, u okviru čega studenti, koji su podijeljeni u grupe od 2 do 4 člana, treba da daju odgovor na zadatu temu. Tema radionice ostaje tajna do samog početka takmičenja. Istovremeno, radionica se održava na skoro svim Evropskim univerzitetima. Kolaboracija između fakulteta se dešava onlajn putem. Svi radovi se na kraju radionice šalju u digitalnoj formi, nakon čega međunarodni žiri ocjenjuje radove – pojasnili su sa Univerziteta u Banjaluci.

Cilj ovog takmičenja je povezivanje studenata na evropskom nivou u svrhu posmatranja savremenih urbanih problema.

Timski rad pod ovakvim uslovima takmičenjima, ističu na Univerzitetu, predstavlja veoma dobar trening za budućnost karijere svakog pojedinca. Snalažljivost, “pametna” komunikacija, donošenje odluka u veoma kratkom vremenskom roku i zajednički cilj su ono što čini ovu radionicu uzbudljivom.

Radna atmosfera u trajanju od 12 časova predstavlja veliki izazov za svakog studenta da ispita ali i unaprijedi svoje vještine.

Nagrade

Nagradni fond podrazumijeva tri novčane nagrade, osam specijalnih nagrada, a sve one uključuju sertifikate, paket BIM online kurseva i časopise za arhitekturu.

Registracije su otvorene od 11. februara do 3. marta.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO