Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Mesić: Ko ne priznaje BiH ne može ni da je predstavlja

Politika
Autor:

Foto: Screenshot N1

Bivši predsjednik Hrvatske, Stjepan Mesić u razgovoru za N1 je kazao kako ne misli da će međunarodna zajednica i EU dozvoliti nove ratne sukobe u BiH, te da je trošenje novca na naoružavanje “bacanje novca”.

Takođe, ocijenio je da predstavnici BiH – koji ne priznaju državu – treba isključiti iz političkog života, prenosi N1.

Mesić je gost Sarajevo Business Foruma, a za N1 je ocijenio da se na tom događaju vidi da jedan dio Bosne i Hercegocine ide u korak sa Evropom, i želi da se uključi u najelitniji privredni krug.

– A imamo u Bosni i onih koj ne žele ulazak u EU, nego ne žele ostati ni u BiH. Oni nisu na vrijeme isključeni iz politilčkog života BiH. Svako onaj ko ne priznaje BiH, po logici ne može predstavljati BiH ni kao cjelinu ni kao dijelove. Kako bi bilo da je neko kandidujem u rukometnu reprezentacju, a da loptu hvata nogom. Ako se ne uklapa u sistem – ne može ga predstavljati, nažalost toga ima u BiH – izjavio je Mesić.

O sve češćem “zveckanju oružijem” Mesić je kazao:

– Znam da se to spominje, neki to potenciraju, ali novog sukoba ne može biti. Postoje saznanja u Evropi da je ono bio promašaj Evrope koji je dozvolio da tako krvavi rat bude u BiH. Odnosno, brutalan u Bosni i Hercegovini, krvav u Hrvatskoj –  naveo je Mesić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO