Digitalna Srpska

Mesindžer dobio veliku nadogradnju: Na Fejsbuk stigle 4 nove funkcije na koje se dugo čekalo

Fejsbuk Mesindžer dobio je veliku nadogradnju na koje su milioni korisnika željno čekali.

FB mesindžer na telefonu
FOTO: RDNE STOCK PROJECT/PEXELS

Jedna od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje na svijetu je unapređena sa četiri potpuno nove, a veoma korisne funkcije, koje su odmah dostupne svim korisnicima.

HD slike

Prva nova funkcija su HD slike. Sve što treba uradite jeste da prilikom slanja obilježite “HD” opciju iznad ponuđenih slika – i to je sve. Ukoliko želite da šaljete detaljnije fotografije veće rezolucije, ovo je prava funkcija za vas.

Ukoliko niste sigurni da li ste “štiklirali” HD opciju, svaka poslata HD slika će nositi tu skraćenicu u gornjem desnom uglu.

Djevojka pravi selfi
FOTO: JAVI_INDY/FREEPIK

Kompanija Meta je ovu opciju učinila dostupnom u Vocap aplikaciji još u avgustu prošle godine, pa je, iako smo se načekali, sjajno da je konačno vidimo i u Mesindžeru.

Zajednički albumi

Ukoliko sa prijateljima i porodicom imate grupni čet, veoma će vam biti korisna funkcija “zajednički albumi”. Jednostavno izaberite više slika prilikom slanja, a zatim dodirnite opciju za pravljenje novog albuma. Svi članovi grupe će zatim moći da pogledaju, dodaju, brišu ili skidaju slike i video snimke iz zajedničkog albuma.

Veoma korisno ukoliko je više ljudi fotografisalo neku proslavu, događaj ili zajedničko putovanje.

Pročitajte još

Povežite se pomoću QR koda

Ukoliko ste stekli novo poznanstvo i želite da nastavite komunikaciju na Mesendžeru, sada možete da se povežete skeniranjem jedinstvenog QR koda koji je dostupan unutar menija podešavanja.

Ovaj dodatak biće vam od velike koristi ukoliko je vaš novi poznanik stranac koji ili ukoliko je vaše ime veoma često i teško vas je pronaći jednostavnom pretragom.

Slanje fajlova do 100 MB

Za kraj, ali ništa manje korisna funkcija je slanje fajlova veličine do 100 MB. Svi veliki formati su podržani, pa više nema potrebe da se oslanjate na razne sajtove ili mejl klijente za slanje velikih fajlova, piše Mondo.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu