Digitalna Srpska

Meta testira end-to-end enkripciju za Mesindžer

Meta već dugo radi na end-to-end enkripciji za Mesindžer, ali do sada je samo Vocap automatski uključio funkciju privatnosti.

Meta testira end-to-end enkripciju za Mesindžer
FOTO: TELEBLOG/YOUTUBE/SCREENSHOT

Kompanija je navela da će početi da testira podrazumijevane end-to-end šifrovane razgovore za odabrane korisnike na Mesindžeru.

Meta pokreće novu bezbjednosnu funkciju Code Verify

Kompanija takođe testira bezbjedno skladištenje za šifrovane razgovore, što korisnicima daje pristup njihovoj istoriji razgovora u slučaju da izgube telefon ili žele da ga vrate na novi uređaj. Da bi mogli da pristupe svojim rezervnim kopijama putem sigurnosnog skladišta, korisnici će morati da kreiraju PIN ili generišu kodove koje će potom morati da sačuvaju. Uz to, korisnici takođe mogu da odluče da koriste usluge u klauda za vraćanje razgovora. Meta će takođe početi da testira bezbjedno skladište ove nedjelje, ali samo na Androidu i iOS.

Pročitajte još

Drugi testovi koje Meta pokreće u narednim nedjeljama uključuju dovođenje redovnih funkcija Mesindžera u end-to-end šifrovane razgovore. On će testirati mogućnost poništavanja slanja poruka i slanja odgovora na Fejsbuk priče kao šifrovane razgovore, a takođe planira da uvede end-to-end šifrovane pozive na karticu Kols na Mesindžeru. Pored toga, Meta pokreće novu bezbjednosnu funkciju pod nazivom Code Verify, koja je proširenje pretraživača otvorenog koda za Krom, Fajerfoks i Majkrosoft Edž.

Kompanija takođe povlači Mesindžer vaniš mod ćaskanja, ali će zadržati funkciju nestajanja poruka. Što se tiče Instagrama, Meta proširuje tekuća testiranja za end-to-end šifrovane poruke i pozive. Sve ovo je dio Meta-inih priprema ka putu globalnog uvođenja podrazumijevane end-to-end enkripcije za poruke i pozive na svojim uslugama.

Prihvati notifikacije