Politika

"Mi džipove nemamo" Vučić o optužbama na račun njegovog brata

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom negativnog pisanja o aktivnostima SNS na izborima za mjesne zajednice u Vojvodini izjavio je da je suština svih kampanja koje se vode želja nekih da dođu na vlast po svaku cijenu, ne nudeći ljudima ni plan ni program, nudeći samo mržnju.

"Mi džipove nemamo" Vučić o optužbama na račun njegovog brata
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Vučić je za TV Pink upitan za komentar na pisanje lista „Danas“ o boravku njegovog brata sa džipom u Novom Sadu, rekao da su održani izbori u osam opština za mjesne zajednice, a da je SNS odnio pobjedu u 95 odsto mjesta.

Ukazao je da je u Novom Sadu na 39 ili 40 od 42 mjesta, na kojima je glasano, SNS odnio pobjedu.

Na tim izborima, kako je kazao, protivnici su imali kandidate u koje su uložili ogroman novac, u koje su ulagali i stranci kao posebne regionalne koncepte.

Pročitajte još

Rekao je da se vodila prljava kampanja i ukazao da niko od naprednjaka nije imao džopove.

– Moj brat nema nijedan džip, niti je ikada imao. Džipove u Novom Sadu su imali Ðilas i 30.000 Novosađana. Toliko Novosađana ima džipove, a od političara koji su bili imao ih je samo Ðilas – objasnio je on.

Vučić je kazao da su zamerili njegovom bratu što je dan pred izbore u mjesnom odboru Gavrilo Princip bio u trećem redu i slikao se sa drugim ljudima.

– Ovo se u vrijeme najcrnje fašitičke propagande nije radilo. Čovjek je kriv što je kao član Glavnog odbora SNS otišao u mjesni odbor da bi razgovarao sa članovima stranke, jer ne može da dijeli milione kao neki drugi, samo da razgovara sa njima. Mislim da bi trebalo da mu bude zabranjeno kretanje, da ne sme da bude u Novom Sadu, Beogradu, nigdje, gdje se onima koji bi da razaraju zemlju, ne dopada. To je suština svega – primijetio je Vučić.

Kako je rekao, žele Andreju da zabrane da bude u Novom Sadu, uz poruku: “Zabranite nama da se bavimo politikom, jer ne možete da nas pobijedite”.

Naveo je i da je sinoć na jednom mjestu SNS izgubila, jer je lista Liman 3 pobijedila sa pet prema četiri.

– Imali smo razlog da poništimo te izbore. Zvao me je Miloš Vučević i pitao to, a ja sam rekao da ako nema stvarnog razloga za poništenje,da to ne rade. Nemojte da se žalite, nego radite više, tako to rade džentlmeni – rekao je Vučić.

Osvrnuo se i na pisanje o „zarđalim kašikama“ , o priči kako mu je jedan penzioner iz Niša poslao aludirajući na politiku Vojislava Šešelja 1991. .

– Uzgred nisam ni bio član nijedne stranke tada. U to vrijeme nisam ni bio u politici, tek krajem 1993. sam ušao u parlament. Suština je u tome da mi neko govori o nečemu što se dogodilo prije tri decenija, a to govori da on nema drugi argument – dodao je on.

Vučić je kazao ti ne pominju da su sada penzije za 30 odsto više.

– Hoćete li vratiti tih 30 odsto? Hoćete li, sada kada bude 40 odsto više, da vraćate? Ne brinite ja ću i dalje da se borim za vas, da imate dovoljno kašika, i da ih koristite – poručio je on.

Vučić je ukazao da su plate za 62 do 63 odsto veće, da su povećane sa 329 evra na 560 evra.

Prihvati notifikacije