Hronika

Migranti koji su uz prijetnju oružjem pljačkali u Zenici uhvaćeni u Donjem Vakufu

Dva migranta koja su uhapšena danas na području Srednjobosanskog kantona u večernjim satima prevezeni su prostorije zeničke policije, a sumnjiče se da su prijetnjom oružjem opljačkali sedam drugih migranata u Zenici te se dali u bijeg.

Migranti koji su uz prijetnju oružjem pljačkali u Zenici uhvaćeni u Donjem Vakufu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Osumnjičeni za krivično djelo razbojništva nad sedam osoba afroazijskog porijekla uhapšeni su danas u poslijepodnevnim satima na području Srednjobosanskog kantona u akciji MUP SBK u Donjem Vakufu nakon čega je nad njima zavedena kriminalistička obrada.

Nakon procedure zenička policija ih je preuzela te u večernjim satima dovela u zgradu Policijske uprave I gdje će takođe biti ispitani u svojstvu osumnjičenih te predati u nadležnost Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Za Klix je potvrđeno iz više izvora da se radi o osobama koje su sklone krivičnim djelima te da su i ranije posjedovale vatreno oružje s kojim su se čak i fotografisale.

Oni su u petak 13. februara oko 2.30 iza ponoći u devastiranoj zgradi društvenog doma “Raspotočje”, koja se nalazi u ulici Sarajevska, uz upotrebu vatrenog oružja (pištolja) izvršili razbojništvo nad sedam sunarodnika.

Tom prilikom otuđili su novac i mobilne telefone nakon čega su se dali u bijeg.