Gradovi

“Mijenjamo muzičku sliku koristeći naše narodne motive” Održan "Muzički kaleidoskop" Etno-grupe Iva

"Muzički kaleidoskop" dobojske Etno-grupe "Iva" održan je u Doboju kao nastavak muzičkog projekta koji je u proteklih 11 godina realizovan širom Republike Srpske pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Srpske i grada Doboja.

“Mijenjamo muzičku sliku koristeći naše narodne motive” Održan "Muzički kaleidoskop" Etno-grupe Iva
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

Vođa Etno-grupe “Iva” Saša Pavlović rekao je novinarima da ovogodišnji projekat nosi naziv “Muzički kaleidoskop” sa nastupima u Prijedoru, Gradišci, Banjaluci i Doboju.

On je podsjetio da je muzički projekat počeo 2009. godine i da su od tada realizovali dva ciklusa – “Etno fjužn prelo” i “Muzički karavan”.

– Mijenjamo muzičku sliku koristeći naše narodne motive, a naše harmonije i ritmove obogaćujemo svjetskim – istakao je Pavlović.

On je rekao da je ponosan što je dobojski sastav “Iva” prvi bend iz Republike Srpske koji je prije mjesec dana promovisao svoj “CD” u Portugalu, na najvećem sajmu muzike koji se bavi etnom.

Pavlović je poručio da je danas “Iva” jedan od glavnih ambasadora kulture grada Doboja i značajan muzički ansambl u oblasti očuvanja tradicionalne kulturne baštine Republike Srpske.

Koncert “Muzički kaleidoskop” održan je sinoć u velikoj sali dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje, a otvorio ga je potpredsjednik Skupštine grada Miloš Bukejlović.

Etno-grupa “Iva” osnovana je 2004. godine u Doboju.

Svojim koncertima “Iva” jedinstvenim i prepoznatljivim muzičkim izrazom promoviše srpsko muzičko stvaralaštvo, ali i stvaralaštvo drugih naroda Balkana.

Prihvati notifikacije