Banjaluka

Milanović: Skupštinska većina demonstrira silu na svakom mjestu

Skupštinska većina nezadovoljna ishodom prošlogodišnjih  lokalnih izbora u Banjaluci, pokušava da demonstrira silu na svakom mjestu i po svakom pitanju, ne mareći za interese građana.

Milanović: Skupštinska većina demonstrira silu na svakom mjestu
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Rekao je šef Kluba poslanika PDP u Skupštini grada, Dragan Milanović, komentarišući odluku Skupštinske komisije za prostorno uređenje Grada Banjaluka, kojom je odbijena izmjena regulacionog plana kojim se predviđa gradnja najvećeg gradskog parka iza tržnog centra “Delta Planet”.

 – Planirani park svojim sadržajem i veličinom treba da bude simbol i nova razglednica Banjaluke koji će služiti za odmor, druženje i rekreaciju Banjalučana i onih koji dolaze u naš grad. Ovo nije prvi put da se odbijaju dobri prijedlozi nove Gradske uprave koji nailaze na ogromnu podršku građana, ali ne i nekih odbornika koji čine skupštinsku većinu – rekao je Milanović.

Pročitajte još

On ističe da je jedno od ključnih opredjeljenja gradske administracije povećanje zelenih površina i vraćanje epiteta Banjaluci koji je nosila u prošlosti, a to je grad zelenila.

-Nažalost, u prethodnom periodu prioritet nad zelenilom je imao beton. Neshvatljivo je da odbornici skupštinske većine ne žele da omoguće svojim sugrađanima da imaju jednu veliku zelenu oazu, kakav treba da bude budući park čija je lokacija predviđena između TC Delta i Univerzitetskog kampusa – poručio je Milanović.

Prihvati notifikacije