Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

MILENA DRAVIĆ UDAVALA SE ČAK TRI PUTA Gaga je bio njena najveća ljubav, a ovo je bio njen prvi muž

Zabava
Autor:

Foto: Dalibor Danilović / RAS Srbija

Diva Milena Dravić preminula je u oktobru 2018. u 78. godini života.

Glumica je svojom harizmom, vanserijskim talentom i ljepotom mnoge reditelje ostavljala je bez daha, ali i muškarce koji su te godine žudjeli da se nađu u njenoj blizini.

Jedan od prvih koji je osvojio srce tada mlade Milene Dravić bio je reditelj Puriša Đorđević koji danas ima 95 godine, i sa oduševljenjem se sjeća filmske dive.

– Najvažnije u životu je da se ne plašiš. Ja se nikada ničega nisam plašio, blisko mi je ono što je govorio Niče – nije suština u tome da smo bili živi, nego kako smo živeli. Viđam ljude koji su nasmijani i srećni, ponekad sretnem i one bogate. Ali, i jedni i drugi uvijek imaju strah koji ne mogu da shvate – prvi se plaše nesrećnih, jer misle da je nesreća “zarazna”, a bogati se, po istom principu, plaše siromašnih. Čovjek ne smije da se plaši ni kad ostane bez kinte, ni kad ima milione, ni kad ostane bez ljubavi, ni kad ima ljubav. Ljubav je vrlo važna, naročito onda kad nas ta ljubav ostavi. Dan-danas u prolazu često viđam ženu koja me je ostavila 1980. Da li vjerujete da se od tada još nisam opametio? Ali, od svih žena koje sam poznavao i koje sam volio, još uvijek jedino i najviše volim Milenu Dravić – rekao je za Novosti Puriša Đorđević .

On je o Mileni Dravić najljepše pričao.

– Najveća ljubav bila mi je Milena Dravić. Ta ljubav je 1960. prerasla u brak. U to vrijeme je bila velika zvijezda. Išli smo iz filma u film. Ali kad sam primjetio da joj smetam i da po mnogo čemu nisam čovjek za nju – prijateljski smo se razveli – ispričao je za Politiku.

Foto: Vladislav Mitić/RAS Srbija

Poslije razvoda sa Đorđeviće, s kojim je provela nekoliko godina zajedničkog života, Milena je opet odlučila da izgovori sudbonosno “da” reditelju Vojislavu Kokanu Rakonjcu. Bili su u braku do njegove smrti 1969. godine, kada je preminuo u 34. godini života.

Milena i Kokan su se upoznali na Radio televiziji Beograd kada su radili zajedno serijal za djecu “Laku noć, deco”. Prema pisanju tadašnje štampe Kokan Rakonjac je bio slika i prilika pravih beogradskih momaka- naizgled vrlo grub, privlačan za djevojke, ali potpuni zanesenjak za film. Bio je u centru tadašnje boemštine. Poznavao je iz svijeta umjetnosti svakoga ko je trebalo da se poznaje i sa svakim je umeo da uspostavi kontakt.

Treća i velika ljubav Milena Dravić bio je Dragan Gaga Nikolić. Sa njim je provela najljepše godine svog života, prenosi pulsonline.

– Vrijeme teče, život prolazi, godine jure, i evo mene prije neko veče sjedim, odmaram se. Moga Gage nema evo već godinu dana. A ja sam već nekoliko mjeseci bolesna. Borim se. Tražim sebi angažman, ponešto pribilježim, telefon zvoni često, izlazim u susret ljudima koliko mogu… S terapeutom radim neophodne vježbe, gledam TV kao nikad dosad, viđam se samo s najbližima. I odjednom, prije neko veče setim se one kese s fotosima iz “Seoba”. Začudo, nešto ne vidim Draganove fotke. Ali tu su Pera Božović, Miki Manojlović, Mira Karanović, Aljoša Vučković, Rade Šerbedžija, Voja Brajović, Vladica Milosavljević, Smoki Samardžić, Izabel Iper, koja je onomad rekla „znate, taj film nikada u mojoj zemlji nije prikazan”, i drugi. Odlučim da ta gomila fotosa ne stoji dalje u toj kesi i počnem da ih klasifikujem da bih im svima dala, podijelila, poklonila. Biće to lijepa uspomena na Sašu, divne ambijente u kojima su radili, na divne kostime… Svi lepi. Spakovala sam svakome. Kvalitetni, izvanredni fotosi. Eto, oni će imati uspomenu, a ja sam imala jedno uzbudljivo, radno veče. Važno je raditi, raditi raditi… Može zvučati ovako ili onako, ali zaista je ljubav ta koja je najvažnija. Ona sve liječi. Samo treba naći način – priča! – rekla je prije nekoliko godina Milena Dravić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO