Politika

Miličević obećao svu podršku Petroviću "Bijeljina i Semberija su tradicionalno vrlo emotivno vezane za SDS" (VIDEO)

Put kojim gradonačelnik Ljubiša Petrović vodi Bijeljinu je pravi put kojim treba da krene i cijela Republika Srpska i izbor pred građanima Bijeljine na referendumu o opozivu će biti jednostavan.

Milan Miličević i Ljubiša Petrović
FOTO: SDS

To je izjavio Milan Miličević, v.d. predsjednika Srpske demokratske stranke, nakon sjednice Predsjedništva SDS koja je danas održana u Bijeljini.

Kaže da se Petrović u svom radu istakao po borbi protiv kriminala korupcije i trošenja zajedničkih novaca od strane pojedinaca i da će SDS Petroviću pružiti maksimalnu podršku.

Pročitajte još

– Na referendumu koji će se desiti u Bijeljini imate dva potpuno različiti politička koncepta koji drugačije gledaju sadašnjost i budućnost Republike Srpske. Isto tako i na prošlost jer vidimo šta se desilo u proteklih 16 godina vladavine SNSD, počevši od demografske slike, ekonomskog stanja u kome živi naš narod, nezaposlenosti, odlaska stanovnika – kaže Miličević.

On je istakao kako će SDS dati maksimalnu podršku Petroviću i da će učiniti sve kako bi se prilikom glasanja na referendumu o opozivu gradonačelnika ispoštovala volja i glas svakog čovjeka.

– Bijeljina i Semberija su tradicionalno vrlo emotivno vezane za SDS i uvijek su nama davali podršku i mi to cijenimo – naglasio je Miličević i pozvao stanovnike Bijeljine da u što većem broju izađu i glasaju na predstojećem referendumu, ističući da će SDS zaštiti svaki glas i onemogućiti izborne krađe.

Miličević je u obraćanju novinarima potvrdio da su SDS ugašeni domeni za sajt i mejl pod izgovorom da je to učinjeno zbog toga što je SDS pod sankcijama Sjedinjenih Američkih Država.

– Zašto je to urađeno sada 16 godina nakon što stranka stavljena na crnu listu SAD možemo samo da nagađamo. Da li je to neka slučajnost da ili je u pitanju neka prijava mi to ne znamo, ali mogu reći da nas to neće zaustaviti u našem političkom djelovanju. Prelazimo na novi domen sds.rs koji će biti javno objavljen i poslat na adrese ljudi i organizacija sa kojima imamo korespodenciju – naveo je Miličević.

Komentarišući navode o reviziji CIK BiH o poslovanju političkih partija u 2020. godini, on je rekao da se spočitavaju donacije SDS u ukupnom iznosu od 17 hiljada KM i da neki od toga pokušavaju praviti priče o navodnoj političkoj korupciji.

Milan Miličević i Ljubiša Petrović
FOTO: SDS
Milan Miličević i Ljubiša Petrović
FOTO: SDS

– Svi silni milioni koje je SNSD izvlači na crno iz Republike Srpske, to nije problem. Ovoj zemlji to nije problem i nisu problem silni predizborni asfalti, ali jeste ovih 17 hiljada KM. Svaka donacija koja je ušla u SDS je išla preko bankovnih računa. Ko god da je uplatio donaciju morao je biti detektovan i sve to se moglo utvrditi da su htjeli da to urade – kategoričan je Miličević.

Miličević je, komentarišući odlazak odbornika SDS u Banjaluci Aleksandra Petkovića, kazao ne zna koji su razlozi zbog čega se odlučio na taj potez, ali da će vrijeme to pokazati.

– Imao sam priliku da vidim takve stvari i uvijek se pokazalo da je iza svakog tog odlaska na kraju stajalo ili neko zaposlenje ili namještenje, novac, nekretnina ili neka politička pozicija. Ja sam mnogo puta sam bio razočaran nekim odlukama u stranci ali nikada nisam odlučio da okrenem leđa SDS. Kada sam bio nezadovoljan to nezadovoljstvo sam nastoja kanalisati kroz stranku – istakao je Miličević.

Poručio je da su u SDS u toku unutarstranački izbori i da su svi dobrodošli da učestvuju u tom procesu i doprinesu boljoj SDS i Republici Srpskoj.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu