Sudbine

(VIDEO) Milutin živi bez struje i vode 11 godina, nekada ne jede po 6 dana: Ovaj čovjek zna samo za nasilje, nesreću i bijedu

"Ćutao sam 56 godine i više ne mogu", kaže Milutin Tomin iz Loka kod Titela.

(VIDEO) Milutin živi bez struje i vode 11 godina, nekada ne jede po 6 dana: Ovaj čovjek zna samo za nasilje, nesreću i bijedu
FOTO: @TITEL-LEPO-MESTOTITEL3849/YOUTUBE/SCREENSHOT

Težak život nesrećnog Milutina pratio je od djetinjstva. Kako kaže, od oca alkoholičara cijelo djetinjstvo gledao je samo nasilje.

Ni odraslo doba nije dočekao ništa bolje. Iako nema nikoga da ga maltretira, danas živi u potpunoj bijedi, bez struje i vode sa samo 10.000 dinara mjesečno.

– Oca volim, jer mi je otac, ali nije bio dobar za nas. Bio je sklon alkoholizmu. Majku je skidao na moje oči i tukao dok ne prokrvari ili dok se ne umokri. Sve sam ja to gledao kao dijete i ćutao 56 godina. Više neću – kaže Milutin.

Niz stresova koje mu je život donio ostavili su velike posljedice po Milutinovo zdravlje.

– Srčani bolesnik, dijabetičar, bruh na pupku, kičma mi nije u redu, u žuči imam kamenje… Kad imam da jedem, ja jedem. Kad nemam, ne jedem ništa po pet, šest dana. Ne uzimam ništa, a pijem silne lijekove. Ni brat ne može da mi pomogne. Prepušten sam sam sebi! Imao sam stres za stresom, doživljavao sam svašta… Kada mogu, socijalni radnici mi pomognu. Iz Crvenog krsta, kada imaju, donesu mi hranu. Nekada mi je i doktorica davala za hljeb i jogurt, od kada je ona otišla, niko me ne razumije – kaže Milutin, kroz suze.

Živi 11 godina bez struje i vode

Već jedanaest godina Milutin živi bez struje i vode u trošnoj kućici, bez osnovnih uslova za život. Jedina primanja su mu 10.445 dinara koje dobije od socijale pomoći. Od toga, kako kaže, niko ne bi mogao da preživi.

– Živim bez struje i vode 11 godina. Struja se vodila na mog oca, došli su, isključili su, odsjekli. Devet dana sam brao jabuke, deseti dan sam pao. Sanitet me je donio u dom zdravlja, ležao sam jer mi je sve bilo poremećeno zbog pada – kaže Milutin Tomin.

Kuća samo što se ne uruši

Staklo nemam, vjetar duva na sve strane, plafoni padaju, imam i rupe u plafonu. Umjesto stakala stavio sam ćebe. Zidovi su popadali… Zid je pukao, tako stoji dok ne padne – ja nemam sredstava da to uradim.

Od cijele kuće koja je na ivici urušavanja Milutin koristi samo jednu sobu. U nju je smjestio i peć na drva, jedan krevet, radio i izanđale kuhinjske elemente.

Milutin Tomin živi u Loku kod Titela, u Železničkoj ulici br 39. Tvorci jutjub kanala “Titel-lepo-mesto”, napravili su prču o Milutinu, sa ciljem da mu dobri ljudi pomognu – ko i kako može, piše Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije