Biznis

Minasi: Let Sarajevo - Rim je ohrabrenje za sve vidove razmjene dvije zemlje

Ambasada Italije u Sarajevu pozdravila je početak direktnih avio-letova na relaciji Sarajevo – Rim, koji su planirani od  4. novembra, u organizaciji avio-kompanije “FlyBosnia”.

Minasi: Let Sarajevo - Rim je ohrabrenje za sve vidove razmjene dvije zemlje
Foto: Profimedia

Letovi će, ističu, biti redovni i u oba smjera ponedjeljkom i četvrtkom.

Italija je drugi po veličini spoljnotrgovinski partner BiH, a svake godine i hiljade studenata, turista i hodočasnika posjećuju ovu zemlju. Ova nova linija je veoma važno ohrabrenje za sve ove vidove razmjene – rekao je ambasador Italije u BiH Nikola Minasi.

Iz ambasade ističu da je Bosna i Hercegovina blizu Italije, sa Sarajevom na samo sat leta od Rima, a da osim hodočasnicima koji putuju u Međugorje, BiH jako puno može ponuditi kada su u pitanju zimski i ljetni sportovi, predivna priroda, odlične mogućnosti za investiranje poduzeća i istorijske znamenitosti kakve ima malo koja druga država, a sve to po vrlo prihvatljivim cijenama i uz ogromno gostoprimstvo.

Promotivni let od Sarajeva do Rima i svečana ceremonija organizovani su u petak, na aerodromu Fiumicino.

Među putnicima u avionu bio je ambasador Minasi, a na aerodromu u Rimu posadu i putnike dočekali su ambasador BiH u Italiji Slavko Matanović, te Amra Silajdžić-Džeko, PR promocije BiH u Italiji.