Politika

Ministar Lučić za Srpskainfo "Dobio sam prijetnje iako nikome nisam ništa nažao uradio"

Ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Miloš Lučić, potvrdio je da Srpskainfo da su mu putem mejla upućene prijetnje.

Ministar Lučić za Srpskainfo "Dobio sam prijetnje iako nikome nisam ništa nažao uradio"
FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Lučić kaže da je poruka koja mu je upućena najvjerovatnije povezana sa viješću da je šef njegovog kabineta Mlađen Božović precrtao riječ genocid u nalogu za službeni put predsjednika UO Memorijalni centar Srebrenica.

– Juče je izašao neki tekst da je moj šef kabineta nešto prekrižio i na osnovu toga ja sam danas na mejl kabineta dobio poruku sadržaja govora mržnje, možemo je nazvati prijetnje da se nosim u selo iz kojeg sam došao, da sam četnik i tako dalje. Mislim da je to samo proizašlo iz te vijesti – rekao je Lučić.

On je kazao da je slučaj prijavljen nadležnim organima koji će da istraže ko stoji iza ove poruke.

– Bila je i neka slika u sklopu tog mejla, nisam je ni pogledao. Pošto sam štićena ličnost Direkciji za koordinaciju policijskih tijela će dalje da istraži ovaj slučaj – rekao je Lučić.

On je dodao da mu se ovako nešto dešava prvi put od kako je imenovan za ministra.

– Iskren da budem, nikome nisam ništa nažao uradio, tako da nemam neke brige, ali vidite, ovakvim potezima daju vam sumnju da počnete da brinete kada dobijete jednu ovakvu poruku. Treba biti obazriv bez obzira koliko je ozbiljno – rekao je Lučić.

Prihvati notifikacije