Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Ministar zdravlja Hrvatske ODBIO DA POPIJE VODU iz Slavonskog Broda

Svijet
Autor:

Foto: RAS Srbija

Ministar zdravlja Hrvatske Milan Kujundžić odbio je danas da popije čašu vode iz Slavonskog Broda, iako je iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo potvrđeno da su u svim uzorcima ove vode utvrđene količine ugljovodonika ispod maksimalno dopuštenih vrijednosti.

Kujundžić je rekao danas uoči sjednice Vlade da je voda iz Slavonskog Broda dobra za piće, prenose hrvatski mediji.

Ministar mora, saobraćaja i infrastrukture Hrvatske Oleg Butković je, s druge strane, popio čašu vode iz Slavonskog Broda, koju su mu dali novinari ispred sjedišta Vlade, i istakao da vjeruje Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

Stanovnici Slavonskog Broda bi u narednih 15 dana trebalo da imaju ispravnu vodu, a do tada će se snabdijevati iz 16 cisterni i dopremljenih rezervoara.

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo preporučuju nastavak uzorkovanja i kontrole vode sa izvorišta i vodovodne mreže u Slavonskom Brodu.

Stručna komisija analizirala je šest uzoraka vode sa područja Slavonskog Broda.

Analize su istovremeno sprovedene u dvije službene laboratorije i oba rezultata su bila zadovoljavajuća.

Akcident se dogodio 28. marta na cjevovodu kod Slavonskog Broda, gdje su iscurili naftni derivati.
Gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara ranije je izrazio sumnju da je firma “Kroduks”, u vlasništvu penzionisanog hrvatskog generala Ivana Čermaka, direktno odgovorna za zagađenje bunara u Slavonskom Brodu.

Firma “Kroduks” tvrdi da se zagađenje vode u Slavonskom Brodu ne može dovoditi u vezu sa izlivanjem oko 150 do 200 litara benzina, jer se taj ekološki incident dogodio na lokaciji Slobodnica, koja je 2,8 do pet kilometara udaljen od vodozahvata.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO