Hronika

Ministarka Kisić o djevojčicu koju je otac držao zarobljenu u kupatilu: Obradovao me njen fizički napredak i ISKRA U OČIMA

Ministarka za brigu o porodici i demografiju, Darija Kisić osvrnula se jutros na slučaj djevojčice koju je otac godinama držao zatočenu u kadi, otkrivši da se djevojčica nalazi u toplom porodičnom okruženju i da je njen napredak uočljiv.

Uroš Pašajlić
FOTO: OLIVER BUNIĆ, INSTAGRAM / RINGIER

Osvrnuvši se i na jedan od najdrastičnijih slučajeva u našoj zemlji slučaj kada je otac Uroš Pašajlić (38) držao svoju ćerku osam godina zaključanu u toaletu.

Ministarka je u emesiji „Jutro na Blic“ istakla da je devojčica sada u toplom porodičnom okruženju i da je njen fizički napredak i te kako uočljiv.

Pročitajte još

– Još dok je djevojčica bila u Tiršovoj bili smo uključeni u sve momente njenog liječenja. Ona se sada nalazi u toplom porodičnom okruženju. Jednom podsticajnom porodičnom okruženju sa divnim ljudima, koji imaju iskustva u kontaktu sa zanemarivanom djecom. Posjetili smo je dva puta, izgleda baš onako kako djeca treba da izgledaju. Ono što je mene, kao ljekara jako obradovalo je da njen fizički napredak i dobitak na kilogramima. Podjednako je važna ta radost, ta iskra u očima i taj potencijal koji će se sigurno razviti u takvoj sredini – kaže Kisić.

Istakla je i važnost i dužnost svih nas da, kada primijetimo zanemarivanje djeteta, odmah obavijestimo nadležne službe.

– Susretali smo se i susrećemo se sa djecom koja su zanemarena, ali dužnost svih nas je da ako tako nešto primijeti da se obrati nadležnima i da reagujemo odmah. Tu ne smije da bude čekanja – kaže ministarka Kisić.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije