Politika

Ministarstvo prodaje službeni "audi 6": Dobijenim novcem POMOĆ STUDENTIMA iz osjetljivih kategorija

Ministarstvo za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske odlučilo je da proda jedan službeni automobil, a da nabavljena sredstva proslijedi Uniji studenata.

Ministarstvo prodaje službeni "audi 6": Dobijenim novcem POMOĆ STUDENTIMA iz osjetljivih kategorija
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ova vijest je objavljena danas na konstitutivnoj sjednici novog saziva Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci.

– Studenti su naveli kako će dobijeni novac preusmjeriti za finansiranje troškova smještaja u domovima studentima poginulih boraca, sa jednim roditeljem i onima slabijeg imovinskog stanja. Smatramo da ćemo na taj simboličan način moći da damo doprinos daljem školovanju i usavršavanju studenata iz tih kategorija – rekao je ministar.

Rajčević je ocijenio da resorno ministarstvo ima odličnu saradnju s predstavnicima studenata, što je važno za rješavanje brojnih pitanja, te izrazio nadu da će ta saradnja biti na istom nivou kao sa prethodnim sazivom i rukovodstvom parlamenta.

Pročitajte još

On je istakao da je s predstavnicima studenata i rektorom Univerziteta u Banjaluci Radoslavom Gajaninom razgovarao i o nekim efektima primjene novog Zakona o visokom obrazovanju i novih zakonskih rješenja iz ove oblasti i da su sa zadovoljstvom konstatovali da ovaj zakon daje prve rezultate u vidu povećanja broja novoupisanih studenata na javne univerzitete u Srpskoj.

Rajčević je ponovio da će 2021. godina biti godina borbe protiv negativnih pojava u visokom obrazovanju, javlja Srna.