Sudbine

"MIŠIĆI SU MI OTKAZALI, IMAO SAM KOŠMARE" Pjevač Miki Mećava progovorio o teškoj o borbi sa korona virusom

Pjevač Milan Obradović, poznatiji kao Miki Mećava, prije četiri mjeseca borio se sa korona virusom zbog čega je ležao na Infektivnoj klinici.

"MIŠIĆI SU MI OTKAZALI, IMAO SAM KOŠMARE" Pjevač Miki Mećava progovorio o teškoj o borbi sa korona virusom
FOTO: M.MITROVIĆ/RAS SRBIJA

On se sada prisjetio kroz šta je sve prolazio tokom bolesti i objasnio šta se tačno dogodilo.

– Zahvalio bih se prvo Infektivnoj bolnici koja me je spasila sigurne smrti, kao i svim radnicima u njoj. Moja bolest je krenula 24. juna. Ja sam bio u selu i nisam simptome ozbiljno shvatio, mislio sam da sam se prehladio vozeći motor. Kada sam se vratio u grad uradio sam test, ali je rezultat bio negativan. U Beogradu nisam imao nikakve simptome, a onda sam uradio i skener pluća koji je pokazao da moje stanje nije dobro. Brzo potom, 1. jula sam došao u bolnicu – rekao je Miki Mećava.

Dodao je da je imao dijareu i obostranu upalu pluća, piše Blic.

– Svi mišići su mi otkazali, oslabio sam devet kilograma. Trećeg dana sam gledao sebe kako izlazim iz sebe. Ležao sam na krevetu i okrenuo sam se na leđa, a onda sam počeo da ustajem iz sebe. Pola sam u meni, a pola van sebe, onda sam odšetao iz svog kreveta. Vratio sam se u rikverc u sebe, a prije toga sam pričao sa pokojnicima. Pored mene je čovjek kukao za život. Kada zaspiš sanjaš takve košmare, kao scena iz horor filma. Sve se to meni dešavalo u periodu od 3. do 8. jula – objašnjava Mećava.

View this post on Instagram

Kao da sam u Italiji….eee.,,a ja u IndjijiⓂ️Ⓜ️

A post shared by Miki Mecava (@mikimecava0306) on

Nekoliko dana kasnije dobio je rezultate, povoljne u toj mjeri da je bio spreman da ode kući.

– 13. ili 14. dobijam rezultate da idem kući. Ja sam doktorku zamolio da ostanem bio me je strah da odem. Poslije podne su mi rekli da ipak moram da idem na kućno lečenje, ali ja sam ponovo rekao da ne bih, tražio sam kontrolni test. Zatim sam otišao u “Arenu”. Tamo sam dobio neki mali krevet, ali ne i terapiju. Ja sam seo na krevet i pitao da li treba da primim terapiju, mjerili su mi kiseonik i nakon 15 minuta sam počeo da se gušim od alergije na prašinu. Bio sam uplašen da ću se ponovo razboljeti, otišao sam do ljekara koji su rekli da mogu da idem kući, jedan vojni ljekar je rekao da treba da ostanem do sutra. Ja sam sada tražio da idem kući , na šta mi je čovjek rekao da idem na svoju odgovronost. Izašao sam iz bolnice sa dvije maske na licu, vizirom i rukavicom – ispričao je Obradović i istakao da navodno nije pobjegao iz tadašnje bolnice.

– Ja nisam pobjegao izašao sam na svoju odgovornost. Pozvao sam ženu da dođe po mene autom i da mi ga ostavi, a da se ona vrati taksijem. Otišao sam u drugi stan i krenuo da se raspremam, stavio sam veš na pranje a onda je telefon krenuo da zvoni. Svi su me zvali da pitaju kako sam pobjegao iz Arene. Ja sam se toliko umorio, to je takva bolest da te ostavi bez snage. Telefon je zvonio preko 800 puta. Sutra sam se javio Infektvnoj klinici da ih pitam za terapiju – zaključio je Mećava u emisiji “Dobro jutro Srbijo” na Hepi televiziji.