Politika

"Mislili su da mogu da rade šta hoće" Glavaš poručio da je Zeljković davno trebalo da bude uhapšen

Poslanik DNS Aleksandar Glavaš rekao je da hapšenje direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislava Zeljkovića nije nikakvo iznenađene i da je davno trebao biti uhapšen.

"Mislili su da mogu da rade šta hoće" Glavaš poručio da je Zeljković davno trebalo da bude uhapšen
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Trebao je biti uhapšen davno nakon milionskih pljački koje je bezočno izveo u doba pandemije virusa korona kada su se građani borili i još uvijek bore sa ovom opakom bolesti – rekao je Glavaš.

On je napomenuo da je još ranije ukazivao na pljačku i zloupotrebe kada je Zeljković nabavljao vakcine, kako kaže, po daleko višim cijenama od realne, a da je razliku sa saradnicima stavljao u svoj džep.

– Moje insistiranje da objavi troškove nabavke vakcine “pošteni” Zeljković je tada nazvao degutantnim, a sedam mjeseci nakon toga završio je iza rešetaka uz optužbe za višemilionsku zloupotrebu. Opravdani zahtjev, da se javnost upozna sa troškovima nabavke vakcina, koji sam kao narodni poslanik, uputio drsko i ironično je tada na društvenim mrežama prokomentarisao i Zeljkovićev stranački šef Nenad Stevandić, a iz njegovog komentara isijavalo je samopouzdanje i sigurnost da mogu da rade šta hoće i kako hoće i da niko nema prava čak ni da ih za to pita – kazao je Glavaš.

Glavaš je bio direktan i poručio da je Zeljković dio kriminalne hobotnice.

– Stevandić se sada ne oglašava, kukavički ćuti jer zna da je Zeljković, a i mnogi drugi, dio kriminalne hobotnice koja kontinuirano i bezobrazno isisava budžetski novac čak i u doba pošasti korone, ali njih za to nije briga. Važno je da je njima dobro, da su čepovi puni, koga briga za narod i njegove probleme i potrebe. Kakvi su to ljudi koji mogu da se bogate na bolesti i bolesnim građanima, da od njih otimaju dok se bore za život – zaključio je Glavaš.

Prihvati notifikacije