Hronika

"Mislio je da se drug šali, a onda se skinuo i skočio" Užasna tragedija odnijela dva mlada života i njihove porodice i prijatelje zavila u crno

Užasna tragedija na Adi Ciganliji, koja je u utorak popodne odnijela živote dvojice tinejdžera (16), prema saznanjima, dogodila se kada je jedan maloljetnik počeo da se davi, a drugi skočio da ga spase, pa su se obojica utopila.

Utopili se tinejdžeri na Adi Ciganliji
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

Jedan tinejdžer, učenik Saobraćajno-tehničke škole u Zemunu, bio je na Adi sa djevojkom kad se sve desilo. Oko njih je bilo društvo, svi su se provodili kada je vidio da se drugi mladić davi – priča prijatelj mladićeve porodice i dodaje:

– Prvo je mislio da se drugi mladić šali, ali kad je to potrajalo i kad je vidio da je situacija ozbiljna, skinuo je svoju odjeću i skočio sa pontona. Djeca su šokirana stajala sa strane, a na kraju ni jedan nije isplivao – rekao je prijatelj.

Pročitajte još

Inače, mladić koji se davio je bio dobar drug djevojke tinejdžera koji je pokušao da ga spasi.

Kako se saznaje, tinejdžer koji je skočio kao spasilac nije pio alkohol i bio je potpuno pribran sve vrijeme.

I Miroslav Macura, direktor Saobraćajno-tehničke škole u Zemunu potvrdio je da je učenik njegove škole skočio u pomoć svom drugu.

– Ono što za sada znam, jeste da je učenik naše škole pritrčao u pomoć svom drugaru koji je počeo da se davi, te da je u pokušaju da ga spase nastradao. Dečko ga je povukao sa sobom i oboje su se utopili – govori Macura i dodaje da za nastradalog učenika ima samo riječi hvale:

– On je jedan od boljih đaka u našoj školi, a najbolji u svom odjeljenju, tako da nisu u pitanju problematična djeca.

Drugi nastradali tinejdžer pohađao je Srednju tehničku školu “Lola” u Železniku. On je kao i njegov vršnjak iz zemunske škole prekjuče završio drugi razred i prema riječima onih koji su ga poznavali, on je taj dan otišao na Adu sa grupom učenika iz svoje škole, piše Kurir.

Kako kažu, pored toga što je bio posljednji dan škole, nekome je bio i rođendan, pa je i povodom toga bilo slavlje.

– Prije podne smo bili u školi, a on je otišao sa društvom na Adu. Krenule su da nam stižu poruke da ga nema nigdje, da se izgubio. Roditelji su se nadali da je možda ostao u školi, tražili su ga – kažu sagovornici i dodaju da je on bio izuzetno dobar drug i đak.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije