Hronika

MISTERIJA BEZ PRESEDANA Deset dana od ubistva Lane (19) iz Mostara POLICIJA NEMA NIŠTA KONKRETNO

Ubistvo Lane Bijedić misterija je bez presedana u Hercegovini, ali i šire.

MISTERIJA BEZ PRESEDANA Deset dana od ubistva Lane (19) iz Mostara POLICIJA NEMA NIŠTA KONKRETNO
Foto: Avaz

Deseti dan od kobne nedjelje, kad je nesrećna 19-godišnja djevojka pronađena mrtva u rijeci Studenčici pored Ljubuškog, policija nema ništa konkretno niko nije uhapšen niti je dosad saslušan u statusu osumnjičenog.

Kako je to zapravo moguće u vrijeme modernih tehnologija, nadzornih kamera, savremenih sistema kontrole i naprednih načina policijskih istraga, pitanje je koje Mostarci, državljani BiH već danima postavljaju.

Kad nema konkretnih akcija i dešavanja javnost je osuđena da spekuliše, a mediji da iznose kontradiktorne informacije koje samo zbunjuju javnost.

Pročitajte još

Dobro obaviješteni izvori kažu da su zbunjeni i istražioci koji kao po metodi “dubokog oranja” nasumično traže ubicu samo dokazujući da ne znaju u kojem pravcu da krenu.

A samo ubistvo desilo se kao u popularnoj skandinavskoj seriji na granici dvije administrativne jedinice, dva hercegovačka kantona te se za njegovo rješavanje očekuje naporan rad različitih policija i agencija, koordinacija i saradnji.

Ipak, deseti dan od nedjelje kad je ribar u Studenčici pronašao tijelo djevojke, policija i tužilaštvo su i dalje na nasumičnom traganju za ubicom, čekaju naloge za izuzimanjem dva ili više automobila, koja bi mogla donijeti kakav takav trag.

Ne treba biti policijski ekspert pa ustvrditi da kako vrijeme bude odmicalo da će se do tragova teže dolaziti te da je sigurno istraga već morala donijeti konkretne rezultate, piše Klix.