Hronika

MISTERIOZNA SMRT MLADIĆA Detalji sumnjivog stradanja 18-godišnjaka, policija ne vjeruje da se ubio

Dž. B. (18) iz sela Župa, kraj Tutina, nastradao je juče tokom lova, a policija je uhapsila dvojicu njegovih drugova zbog sumnje da su ga ubili.

MISTERIOZNA SMRT MLADIĆA Detalji sumnjivog stradanja 18-godišnjaka, policija ne vjeruje da se ubio
Foto: Blic/RAS Srbija

Prva informacija koja se saznala o ovom slučaju, jeste da je pronađeno beživotno tijelo mladog čovjeka, bez informacije o identitetu.

Ova smrt obavijena je velom misterije od samog početka.

Začuđujuća smrt mladog Dž. B. dobila je još bizarniji obrt kada je Blic nezvanično saznao da je u trenutku kada je, na za sada nepoznat način, zadobio prostrijelnu ranu stomaka, bio sa još dvojicom prijatelja u šumi.

U pitanju je šuma na teritoriji sela Dobrinje, udaljenom nekoliko kilometara od Župe.

Naime, nadležnima je u prvom trenutku prijavljeno da je u pitanju “samopovređivanje”, u šta nisu povjerovali.

Iako je u prvom trenutku lokalni portal izvijestio da je pronađeno mladićevo beživotno tijelo, sada se govori o tome da je on ipak preminuo u bolnici.

Mladić je preminuo u bolnici, a policiji je prijavljeno da je došlo do samopovređivanja. Međutim, nakon uviđaja i razgovora sa njegovim prijateljima, u tu verziju se posumnjalo – kaže izvor u policiji.

Potom su pivedena dva Dž. B. prijatelja, koji su u kobnom trenutku najvjerovatnije bili sa njim u šumi.

Istraga će da pokaže je li osamnaestogodišnjak presudio sam sebi, da li je umro nasilnom smrću, ili je možda u pitanju nesreća u lovu.

Zbog toga je nadležni tužilac naložio da se dvojica prijatelja saslušaju, nakon čega im je određeno zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da su počinili ubistvo, ali i nedozvoljeno nosili oružje.

– Naložena je obdukcija, a istragom će biti utvrđeno kako se sve odigralo, ko je pucao, da li je bio nesrećan slučaj, ubistvo iz nehata ili je ipak bilo nekog umišljaja – dodaje izvor.

Scroll Up