Hronika

"MIŠU NIŠTA NE MOŽE VRATITI" Pri povratku sa posla na ulici vidjela mrtvog sina

Moj sin je sa 26 godina izgubio život. Želim samo da ga vidim, da vidim sina moga… – plakala je Violeta Branković, majka Miloša Brankovića koji je poginuo 30. juna u saobraćajnoj nesreći na Bulevaru Nikola Tesla u sudaru sa “puntom” kojim je upravljao S. S. (22) iz Niša.

"MIŠU NIŠTA NE MOŽE VRATITI" Pri povratku sa posla na ulici vidjela mrtvog sina
Foto: Branko Janačković/RAS Srbija

U domu porodice Branković u selu Kamenica kod Niša bol i neizreciva tuga. Rođaci i prijatelji zanijemili od tuge, tešku tišinu prekidaju samo jecaji majke Violete koja uplakana grli sinovljevu sliku.

Miloš je toga dana motociklom iz sela Kamenica gde žive u porodičnoj kući krenuo na posao u Duvansku industriju Niš, ali je na svega stotina metara od kapije ove kompanije došlo do stravičnog sudara u kojem je izgubio život na licu mjesta. Da nesreća bude veća, njegova majka je, vraćajući se sa posla prolazila u to vrijeme Bulevarom Nikole Tesle i zatekla stravičan prizor, piše Blic.

Miloševa majka radi u Specijalnoj psihiijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici. Pošto imaju organizovan prevoz koji ih vozi do Toponice i vraća u Niš, ona se u to vrijeme pri povratku sa posla nalazila u autobusu koji je prolazio Bulevarom Nikole Tesle. Autobus se zaustavio na mjestu nesreće jer je policija regulisala saobraćaj poslije udesa. Neko je rekao da je neki motorista stradao, i Miloševa majka je pomislila odmah da je to on. Kada je istrčala iz autobusa videla je strašan prizor – priča jedan od prijatelja porodice Branković.

– Tog dana je svratio kod mene na posao u naselje Durlan i otišao da radi u Duvansku industriju, gde je bio zaposlen četiri godine. To je bilo oko 13 časova kada sa ga posljednji put vidio – govori Zoran.

Rodbina, uplakana dolazi da izjavi saučešće, svi su u nevjerici.

– Tragedija je neopisiva. Ne može Mišu našeg da vrate sad pa i da tog što je kriv za udes i osude i ubiju. Nema više našeg Miše – plačući priča jedna rođaka.

U selu su svi znali Miloša kao finog mladića, od kada su se prije desetak godina sa porodicom preselili iz Knez Sela o njemu imaju samo najljepše riječi.

– Mnogo je bio dobar dečko, i prijatan, ma nije znao čovjeka da uvrijedi. Takav je bio Miša. Cijela porodica je dobra, i otac Zoran i majka Viloeta i sestra Zorana. Žalosno je to što se desilo Miši – veli jedan mještanin Kamenice.

Policija utvrđuje uzrok saobraćajne nesreće u Nišu

Kako je Blic pisao do sudara je došlo na Bulevaru Nikole Tesle u saobraćajnoj traci od Mosta Mladosti ka Duvanskoj industriji, kod skretanja za naselje Stevan Sinđelić. Prema prvim informacijama, “punto” je skretao u levo ka naselju ili je pravio polukružno okretanje kada je motor koji je išao iza njega udario u zadnji bočni dio, iza vozačevih vrata.

Auto se od siline udara zarotirao i zadnjim dijelom završio na trotoaru, dok je motor proklizao unaprijed a vozač odleteo oko 20 metara od dvotočkaša kojim je upravljao. Tijelo nesrećnog vozača motorcikla preletelo je u suprotnu saobraćajnu traku, dok je kaciga odletjela u suprotnom pravcu.

Nastradali Miloš Branković biće sahranjen 2. jula u 15 časova na groblju u Kamenici. Na posljednji počinak ispratiće ga otac Zoran, majka Violeta, sestra Zorana, deda Bogosav, baba slovenka i ostala mnogobrojna rodbina i prijatelji.

Vozač “punta” zadržan u policiji do 48 časova

Po nalogu zamjenika Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, nakon nesreće u utorak je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova vozaču “punta” S. S. (22) zbog sumnje da je danas oko 13.20 časova na Bulevaru Nikole Tesle izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo Branković.

On se sumnjiči za teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i u četvrtak bi trebalo da bude priveden na saslušanje u tužilaštvo.