Gradovi

„MJERITI TEMPERATURU NASTAVNICIMA“ Stanić donirao toplomjere školama i pozvao političare da urade isto

Predsjednik Odbora za zdravstvo SDS, Slobodan Stanić, donirao je danas tri bezkontaktna toplomjera za dvije osnovne škole u Novom Gradu i ukazao, kako kaže, na važnost uvođenja mjerenja temperature u školama u borbi protiv pandemije korone.

„MJERITI TEMPERATURU NASTAVNICIMA“ Stanić donirao toplomjere školama i pozvao političare da urade isto
FOTO: SDS

On je pozvao sve stranke da u cilju povećanja bezbjednosti učenika u predstojećoj kampanji smanje broj bilborada i plakata i na taj način ušteđenim sredstvima kupe i školama doniraju bezkontaktne toplomjere.

Prema njegovom mišljenju sve škole u Republici Srpskoj bi trebale nabaviti ovu vrstu toplomjera i organizovati mjerenje temperature za sve koji u njih  dolaze.

Stanić smatra da je mjerenje temperature učenicima izuzetno značajna aktivnost u cilju očuvanja njihovog zdravlja i da ona ne može biti prebačena samo na roditelje.

– Dobar dio ljudi kod kuća imaju toplomjere čija je tačnost upitna, a pored toga roditelji često odlaze na posao mnogo ranije nego što dijeca kreću u školu. Osim toga nephodno je da se temperatura mjeri nastavnicima i osoblju u školama – rekao je Stanić.

On je dodao da će toplomjere koje donirao osnovnim školama „Sveti Sava“ i „Vuk Кaradžić“, te mješovitoj školi “Đuro Radmanović” poslati poštom kako bi se izbjegla bilo kakva politizacija njegovog gesta.